Φθάνουν 20 να νεκρώσει ο πλανήτης, έχουμε 12705

3 Min Read

Αμφιβάλλω ζωηρώς αν θα προλάβω να δω την Άνοιξη να επανέρχεται θριαμβευτικώς το 2023. Αλλά αυτό αφόρα μόνο το δικό μου τομάρι και τους δικούς μου ανθρώπους. Όσους αγαπώ και με αγαπούν. Και έχει σχέση με την σχεδόν καθημερινή επιδείνωση της κατάστασης μου. Αλλά η ανθρωπότητα, τα παιδιά των Ινφλουίτ στην παγωμένη Γροιλανδία, των Βέρβερων και των άλλων φυλών στην Υποσαχάρια Αφρική, τα Ελληνάκια και τα Τουρκάκια, οι αρκουδες της Σιβηρίας και οι καμηλοπαρδάλεις της Νιγηρίας, οι περηφανοι αετοι και τα ταπεινα στρουθία, οι πεταλούδες και οι σκαραβαίοι, ελπίζω να συνεχίσουν να υπάρχουν. Και οι μουριές, οι αμπελώνες, οι ελιές και τα φραγκόσυκα.

Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει κάποιο όριο για αυτόν που όλοι μας λένε ότι «δεν μπλοφάρει». Είτε να βρεθούν κάποιοι να του κόψουν το χέρι πριν «πατήσει το κουμπί» για την πρώτη εκτόξευση πυραύλου που θα μεταφέρει πυρηνική κεφαλή. Διότι αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για την ανθρωπότητα. Αρκούν ελάχιστες πυρηνικές κεφαλές για να εξαφανισθεί κάθε ίχνος ζωής. Φθάνουν και περισσεύουν, για παράδειγμα, οι είκοσι που διαθέτει ο άλλος παράφρων, ο κληρονομικός τύραννος της Βόρειας Κορέας, για να επέλθει ολική καταστροφή.

Αλλά ποιος μιλάει για είκοσι; Εδω έχουμε φθάσει το παγκόσμιο πυρηνικό οπλοστάσιο να αριθμεί 12.705 κεφαλές ολέθρου. Κατανεμημένες σε εννέα χώρες, κατά σειράν ισχύος: Βόρεια Κορέα 20,  Ισραήλ 90,  Ινδία 160, Πακιστάν 165, Ηνωμένο Βασίλειο 225, Γαλλία 290, Κίνα 350,  ΗΠΑ 5,428 και Ρωσία 5,977 (Πηγή: Statista).

Η τύχη της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι θα είναι απλώς μια θλιβερή πινελιά, σχεδόν αδιόρατη, στο παρελθόν αυτού του κόσμου, αν αφεθεί ο Πούτιν να πραγματοποιήσει την απειλή του, προκαλώντας την αυτόματη απάντηση των άλλων.

Ναι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση το πόσο ακριβά θα πληρώσουμε το ρεύμα η το φυσικό αέριο, ως συνεπεία των όσων παραλόγως εξελίσσονται, ως τώρα στο μέτωπο της Ουκρανίας. Αλλά είναι τελείως κωμικό να ασχολούνται οι παγκόσμιες ηγεσίες μόνο με αυτό, όταν απειλείται η ίδια η ζωή. Να μην μπορούν να συντονισθούν, όσοι δεν διακατέχονται από την παραφροσύνη του νεοτσάρου, όσοι αληθώς ενδιαφέρονται για την συνέχιση της ζωής, με ελευθερία και δημοκρατία, έτσι ώστε να ορθώσουν. προληπτικώς, ένα φράγμα απέναντι στον απειλούμενο Αρμαγεδδώνα.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση