Γ. Αμανατίδης: Παράταση της λειτουργίας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για να έχει τηλεθέρμανση η Κοζάνη

1 Min Read

Για τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με την λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης Κοζάνης στο μεταβατικό διάστημα από την διακοπή λειτουργίας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΣΗΘΥΑ, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης τονίζει πως «η τηλεθέρμανση είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να το έχουν όλα τα νοικοκυριά και μάλιστα σε τιμή προσιτή» γι’ αυτό και έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση η παροχή επιδόματος στους καταναλωτές τηλεθέρμανσης.

Επιγραμματικά ο κ. Αμανατίδης ανέφερε πως:

  • ζήτησε από το ΥΠΕΝ να υιοθετήσει τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τη ΔΕΥΑ Κοζάνης τον Ιούνιο 2022,
  • πρότεινε τη σύγκλιση ευρείας συνάντησης υψηλού επιπέδου όλων των εμπλεκόμενων,
  • τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης από την έναρξη της θερμαντικής περιόδου 2022-2023,
  • να επεκταθεί η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου,
  • τη διασφάλιση παροχής θερμικής ενέργειας μέσω των παραπάνω Μονάδων τουλάχιστον μέχρι το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των συμφωνηθέντων έργων στο πλαίσιο του υπογραφέντος Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας (MOU) και
  • συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για την επίτευξη της παραπάνω πρότασης που, επί της ουσίας, αποτελεί μορφή κοινωνικής πολιτικής ενώ στηρίζει και την επιχειρηματικότητα.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση