Γ. Κοκκαλιάρης: «Δεν υπάρχουν για εμένα κατηγορίες στους εργαζομένους του δήμου»

3 Min Read

Αντίδραση του πρώην δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη

Τη βασιλόπιτά του έκοψε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμος Κοζάνης στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, παρουσία εργαζομένων και αιρετών. Ο δήμαρχος Κοζάνης στο χαιρετισμό του μιλώντας για τη λειτουργία και τους εργαζόμενους της βιβλιοθήκης, ανέφερε εν μέσω άλλων, πως από τη μέρα που έχει αναλάβει τα ηνία του δήμου δεν έχει ξεχωρίσει τους δημοτικούς υπαλλήλους σε κατηγορίες όπως εργαζόμενοι του Μαλούτα ή του Ιωαννίδη και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους του Κοκκαλιάρη.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε πως για να μπορούν να ζητάνε τον καλύτερο εαυτό των εργαζομένων πρέπει να αποδείξουν από τη μεριά τους, πως τους εργαζόμενους του δήμου Κοζάνης τους έχουν ψηλά και αποτελούν το πολύτιμο κεφάλαιο του δήμου. «Θέλω να κάνω ένα πράγμα σαφές, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να υπηρετώ το θεσμό του δημάρχου, δεν ξεχώρισα ποτέ τους εργαζόμενους σε κατηγορίες όπως εργαζόμενοι του Μαλούτα, εργαζόμενοι του Ιωαννίδη.. αυτά συζητιούνται. Για εμάς και για εμένα προσωπικά δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δημιουργήσω εργαζόμενους του Κοκκαλιάρη».

Συνέχισε λέγοντας πως όλοι μαζί οι εργαζόμενοι του δήμου, οι υπηρεσιακοί και οι αυτοδιοικητικοί υπηρετούν τους πολίτες του δήμου Κοζάνης και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πρέπει να δώσουμε το 110% του εαυτού μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

«Δεν θα δεχθώ παρεούλες που δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις στο δήμο της Κοζάνης, που πιστεύουν πως τα συμφέροντα τους είναι πάνω από την υπηρεσία και τους δημότες. Εγωιστικές συμπεριφορές που δημιουργούν δυσάρεστο κλίμα ανάμεσα σε συναδέλφους και δεν μπούμε στη λογική συγκάλυψης καταστάσεων. Εγώ αισθάνομαι περήφανος που υπηρετώ το δήμο μας και το ίδιο περήφανοι θέλω να αισθάνεστε και εσείς» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κοκκαλιάρης.

Τα λόγια του κ. Κοκκαλιάρη προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «Τι ακριβώς υπονοεί ο κ. Κοκκαλιάρης μιλώντας για εργαζόμενους του Μαλούτα ή του Ιωαννίδη; Και τι εννοεί όταν λέει ότι αυτά συζητιούνται; Τι συζητείται; Ποιος τα λέει; Και τι ακριβώς λέει; Αν ο Δήμαρχος έχει στρεβλή άποψη για το τι συνέβη κατά την περίοδο της θητείας μου ως Δημάρχου και την σχέση μου με τους εργαζόμενους, μπορεί να ρωτήσει στενούς του συνεργάτες που διετέλεσαν σε θέσεις ευθύνης κατά την περίοδο εκείνη. Ως Δήμαρχος οφείλει να είναι σαφής και συγκεκριμένος στις αναφορές του και να κατανοήσει ότι στην πολιτική δεν αντιμετωπίζονται όλα με επικοινωνιακά τρικ και κόλπα. Καιρός είναι η νέα Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να μας πει πως θα “καταφέρει” να αναπτύξει το σχέδιο της που ακόμα αναζητείται».

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση