Γ. Κοκκαλιάρης για Ξενία: «Είναι στοίχημα για την περιοχή μας και τη δημοτική αρχή»

2 Min Read

Δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον αναφέρει ο Δήμαρχος

Για το θέμα του Ξενία, το τι μέλλει γενέσθαι και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, ερωτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης από τον κ. Χάρη Κουζιάκη, ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, καθώς βγήκε ξανά διαγωνισμός με καταληκτική ημερομηνία για την εκμίσθωση του την 6η Μαΐου και τιμή εκκίνησης τα 28.000 ευρώ ανά έτος.

Ο κ. Κοκκαλιάρης σημείωσε πως έχουν γίνει κάποιες κινήσεις με μη τοπικούς επιχειρηματίες που ασχολούνται με αυτό το επάγγελμα και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, ενώ ανέφερε πως έχουν μιλήσει και με άλλα Ξενία της Ελλάδας που έχουν προχωρήσει με διάφορους τρόπους.

«Το μίσθωμα θεωρώ πως είναι χαμηλό. Το θέμα είναι να υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον και αυτό είναι κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε στο δήμο Κοζάνης, άρα είναι κάτι που χτίζεται και για να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι, πρέπει να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Θα δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με το Ξενία. Ευελπιστούμε μέχρι το Μάϊο να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που τους ενδιαφέρει πραγματικά να επενδύσουν στον τόπο μας, για να μπορέσει το Ξενία να γίνει και πάλι ένας τουριστικός χώρος και χώρος αναψυχής» υπογράμμισε ο κ. Κοκκαλιάρης.

Αναφορά έγινε και στο ότι τα τουριστικά καταλύματα δεν επαρκούν στο δήμο μας και πως ο κόσμος κατά την περίοδο της αποκριάς έμεινε σε Σιάτιστα, Γρεβενά, Βέροια, Βελβεντό, Σέρβια και Καστοριά. Επίσης, έχει προγραμματιστεί και ένα ραντεβού στα μέσα Απριλίου με το ΕΤΑΠ για να δουν πως αλλιώς μπορεί να αξιοποιηθεί το Ξενία. «Είναι στοίχημα για την περιοχή μας και για τη δημοτική αρχή και πρέπει να βρούμε τους σωστούς τρόπους γιατί είναι ένα κτίριο ερημωμένο εδώ και 30 χρόνια» κατέληξε ο κ. Κοκκαλιάρης.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση