Για καταστροφολογία στο θέμα της ΔΕΗ κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος

3 Min Read

Για ακατάσχετη κινδυνολογία και κρεσέντο καταστροφολογίας κατηγορεί τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αναφορικά με τα όσα λέγονται για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.
Όπως ο ίδιος δήλωσε στο kozani.tv η εικόνα δεν είναι πραγματική και απο τα 900 εκ. που καταγράφονται ως ζημιές τα 550 είναι προεγγραφές απο την πιθανή αποεπένδυση των μονάδων και το διαγωνισμό που δεν έγινε.
«Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για το πως μπορεί να γίνει η τροφοδότηση της ΔΕΗ με πολύ απλό τρόπο. Το κράτος χρωστάει στη ΔΕΗ περίπου 200 εκ. απο τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της περιόδου 2007-2011 και υπάρχει ήδη η προετοιμασία απο την πλευρά μας που δεν ολοκληρώθηκε λόγω των πρόωρων εκλογών για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δοθούν απο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού. Να θυμίσω ότι το ίδιο κάναμε το 2017 για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας απο το 2012 έως το 2016.Τώρα, όπως βλέπουμε, ο κ. Χατζηδάκης αδυνατεί να πείσει τον κ. Σταϊκούρα να του δώσει αυτά που προβλέπονται για τη ΔΕΗ και μεταφέρει ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στις πλάτες των πολιτών» λέει ο κ. Φάμελλος.
Ο πρώην υπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θα «χαρατσώσει» τους πολίτες με 500 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αυξήσεις ως 19%, κάνοντας ταυτόχρονα τους ιδιώτες παρόχους να τρίβουν τα χέρια τους. Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Χατζηδάκη ότι στόχος του είναι να βελτιώσει τα οικονομικά της επιχείρησης για να πουλήσει σε ιδιώτες τα δίκτυα και τα υδροηλεκτρικά.
«Πόσο σοβαρή είναι μια κυβέρνηση που ο υπουργός Ενέργειας λέει δεν θα πουλήσουμε τα υδροηλεκτρικά και ο υπουργός Επικρατείας λέει θα πουλήσουμε τα υδροηλεκτρικά. Δεν παίζεις με τους καταναλωτές. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα χρεωθούν με 12% καθαρό κόστος άμεσα. Είναι μια απόδειξη του πόσο νοιάζεται η ΝΔ τη μεσαία τάξη» δηλώνει ο κ. Φάμελλος.
Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με εργαλεία πολιτικής απάτης προσπαθεί να ξεπουλήσει τα «ασημικά» της χώρας σε ιδιώτες. Τέλος ανέφερε πως όσα μέχρι στιγμής έχει πει η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ δεν συμπεριλαμβάνουν το μέλλον της επιχείρησης, το μέλλον των περιοχών, αλλά και του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.»Δεν ακούστηκε τίποτα στη Βουλή για όλα αυτά, είναι γραμμένη στο πόδι αυτή η πρόταση. Δεν έχει καμία στρατηγική και υποτιμά και τις πλουτοπαραγωγικές περιοχές» είπε ο κ. Φάμελλος.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση