Για σχέδιο ανάλογο με αυτό της “Μικρής ΔΕΗ” και πώληση υδροηλεκτρικών στην ατζέντα της ΝΔ κάνει λόγο ο Γιώργος Αδαμίδης -Η Πτολεμαϊδα 5 είναι η «ναυαρχίδα» της ΔΕΗ τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

3 Min Read

Η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για την ΔΕΗ είναι ξεκάθαρη και μιλά για την επαναφορά ενός σχεδίου αντίστοιχου με τη «Μικρή ΔΕΗ» και περιλαμβάνει την πώληση και των υδροηλεκτρικών λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης, ενώ δηλώνει πως οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε Κοζάνη και Φλώρινα αποφεύγουν να τοποθετηθούν ουσιαστικά.

Ο κ. Αδαμίδης δηλώνει πως η ΝΔ θα κάνει αυτό που επιθυμούν οι επίδοξοι αγοραστές και επενδυτές στο χώρο της ενέργειας, κάτι που εκφράστηκε, όπως λέει ο ίδιος, κατά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, με την έκφραση «λιγνίτης χωρίς νερό, δεν καταπίνεται».

«Αυτή είναι η θέση των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, άρα είναι ξεκάθαρο μέσα από τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και άλλων στελεχών που έχουν μιλήσει για το ποιο είναι το πρόγραμμα. Κατηγορηματικά λέω ότι το σχέδιο είναι η επαναφορά ενός σχεδίου τύπου «Μικρή ΔΕΗ», προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα» αναφέρει ο κ. Αδαμίδης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για ένα καταστροφικό σενάριο και αναφέρεται σε προφάσεις εν αμαρτίαις, όπως το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους λιγνίτες και το μη άνοιγμα της αγοράς, τονίζοντας πως το πραγματικό ενδιαφέρον των ιδιωτών είναι η παραγόμενη ενέργεια των λιγνιτών για να κερδοσκοπούν και τα υδροηλεκτρικά ως δώρο.

«Για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ οποιαδήποτε εκχώρηση ή παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας με οποιοδήποτε τρόπο είναι κάτι που δεν αποδεχόμαστε» λέει ο Γ. Αδαμίδης και προσθέτει ότι «θα δώσουμε λοιπόν ξανά τη μάχη. Αν πραγματικά ο ελληνικός λαός, γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα, θεωρεί ότι για το συμφέρον του είναι να πουληθούν τα υδροηλεκτρικά, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει,  τότε δεν θα σταθούμε εμπόδιο. Αρκεί ο ελληνικός λαός να γνωρίζει».

Τέλος, ο κ. Αδαμίδης τονίζει ότι επιβάλλεται η Πτολεμαϊδα 5 να ενταχθεί στο σύστημα αποδεικτικών διαθεσιμότητα ισχύος, στα λεγόμενα ΑΔΙ, όπως συμβαίνει και με τις μονάδες φυσικού αερίου, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η βιωσιμότητά της, λόγω υψηλών τιμών δικαιωμάτων ρύπων. «Η Πτολεμαΐδα 5 θα είναι η ναυαρχίδα της ΔΕΗ, μια τεράστια επένδυση που θα κρατήσει την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας» αναφέρει ο κ. Αδαμίδης και προσθέτει πως είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί από την επόμενη κυβέρνηση η ένταξη στο μηχανισμό αποζημίωσης των αποδεικτικών διαθεσιμότητας ισχύος.

Του Σωκράτη Μουτίδη

Μοιραστείτε την είδηση