Για τα πανηγύρια

2 Min Read

Μια περιοχή στην οποία ο καβγάς γίνεται για τα πανηγύρια, δικαιωματικά μπορεί να λέει ότι είναι για τα πανηγύρια.
Το είδαμε, λοιπόν, και αυτό. Δήμος να κατηγορεί άλλο δήμο για τη διάρκεια του πανηγυριού και να επικαλείται βασιλικό διάταγμα σχετικά με τις θεσπισμένες μέρες διεξαγωγής. Δηλαδή απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.
Ο κόσμος εξελίσσεται, αλλάζει διαρκώς με ασύλληπτες ταχύτητες, ψωνίζει απο το e-bay κινέζικα αβέρτα, κι εμείς αναφερόμαστε σε ένα προϊστορικό βασιλικό διάταγμα, το οποίο ρύθμιζε τις μέρες της εμποροζωοπανηγύρεως.
Τι κι αν απο τότε πέρασαν έτη πολλά και τα πανηγύρια έγιναν mall που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα; Τι κι αν με ένα κλικ μπορείς να παραγγείλεις στο σπίτι σου ότι θέλεις;
Κάποιοι (και είναι δυστυχώς αρκετοί) επιμένουν να βλέπουν το εμπόριο και γενικώς τα πράγματα με όρους οπισθοδρομικούς, απαιτώντας να μπαίνουν διαρκώς φραγμοί, σύνορα, χρονικά όρια.
Αυτή η εποχή, όμως, έχει περάσει και δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ ξανά. Οπότε ή θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες ή να καταδικαστούμε στην αιώνια γραφικότητα.
Διαλέγουμε και παίρνουμε. Ξεκαθαρίζουμε που θέλουμε να πάμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Αν θέλουμε απλά το ντόρο καλώς. Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα πανηγυριώτικα σύνορα μας χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση