Για τα πλαστά πτυχία

2 Min Read

Δεν ξέρω τι ισχύει και τι θα ισχύει για τα πτυχία των ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λόγω σωρείας παραβάσεων. Πρόκειται για πτυχία, τα οποία απέκτησαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και εξελίχθηκαν έτσι στην ιεραρχία.

Το θέμα αυτό μένει άλυτο εδώ και καιρό, ενώ αυτές τις μέρες ήρθε στην επικαιρότητα με βάση τροπολογία που προωθείται απο το υπουργείο Παιδείας και βασίζεται σε παλαιότερο νόμο της Μ. Γιαννάκου.

- Advertisement -

Το χειρότερο είναι ότι με τη φημολογία που υπάρχει για το θέμα εμπεδώνεται ακόμα  περισσότερο η αίσθηση ότι η ελληνική δημόσια διοίκησης είναι ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο όποιος θέλει ότι ώρα θέλει μπαίνει και βγαίνει, χωρίς να δίνει κανένα λογαριασμό.

Η διασταύρωση στοιχείων εδώ και μερικά χρόνια έχει αναδείξει πλήθος προβλημάτων σε σχέση με την εγκυρότητα εκατοντάδων τίτλων σπουδών, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις υπάλληλοι να έχουν δει το δρόμο της εξόδου απο το δημόσιο. Είναι μια ιστορία που έπρεπε να έχει τελειώσει χθες για να μην πούμε προχθές.

Η δυνατότητα πλέον της ηλεκτρονικής στοχοθεσίας e-goal setting, σύμφωνα με την οποία είναι διαθέσιμα και ορατά τα επιτεύγματα του κάθε υπαλλήλου, αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία επιτρέπει τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της διοίκησης, κάνει τις συζητήσεις περί πλαστών πτυχίων εκτός τόπου και χρόνου.

Όλα αυτά αν προχωρούσαν γρήγορα οι παραπάνω βασικές εφαρμογές δεν θα μας έπαιρναν τόσο χρόνο, αλλά ούτε και θα μας χρειάζονταν γιατί θα ήταν φανερό ποιος δουλεύει και ποιος όχι και ποια προσόντα διαθέτει.

Ιωάννα

[email protected]

 

Μοιραστείτε την είδηση