Γίνε Προσωπικός Βοηθός

1 Min Read

Έχουμε γράψει κι άλλη φορά από τούτη εδώ τη στήλη για τη σημασία του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού. Με αφορμή το γεγονός ότι είναι «στον αέρα» οι αιτήσεις είναι ευκαιρία να το ξαναθυμίσουμε.

Γιατί; Γιατί ο Προσωπικός Βοηθός είναι ένα νέο επάγγελμα-λειτούργημα με προστιθέμενη αξία για την κοινωνία. Αφενός γιατί προσφέρει θέσεις εργασίας σε ανθρώπους από 18-67 ετών και αφετέρου γιατί οι άνθρωποι αυτοί γίνονται τα μάτια, τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια ανθρώπων με αναπηρία που αποκτούν την ανεξαρτησία τους από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον και μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους ισότιμα και με αξιοπρέπεια.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές, κι αυτό επιβεβαιώνεται από τη διεθνή εμπειρία, που είναι τέτοιο το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Προσωπικού Βοηθού και ωφελούμενου και μετατρέπεται σε συνεργασία ζωής με ανεκτίμητα οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι αιτήσεις δεν είναι πολλές και το ενδιαφέρον εμφανίζεται μειωμένο. Και είναι περίεργο σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει και όλοι αναζητούν δουλειές, να μην υπάρχει προσφορά από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εργαστούν προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο, αλλά και λαμβάνοντας ως αντίδωρο αυτή τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης από τον άνθρωπο με αναπηρία που θα συνεργαστούν.

Μοιραστείτε την είδηση