Γιώργος Αμανατίδης: Η επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα σημεία αναφοράς στην αναπτυξιακή πορεία

2 Min Read

Την ιδιαίτερη σημασία που θα δοθεί την επόμενη ημέρα στην επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα του τόπου κατέδειξε ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Κοζάνης της Ν.Δ. Γιώργος Αμανατίδης στις σημερινές του συναντήσεις.

Ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε αρχικά με τον Πρύτανη του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιο Γκανάτσιο, με καθηγητές και το προσωπικό του Ιδρύματος όπου συζήτησε τα θέματα που προκύπτουν στο νέο τοπίο όπως διαμορφώνεται με την συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ υπογραμμίζοντας την προοπτική αλλά και τις πρακτικές διασύνδεσης με την τοπική οικονομία και την έρευνα.

Ανάλογη βαρύτητα θα δοθεί όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Νίκο Σαρρή και μέλη της διοίκησης, στην επιχειρηματική κοινότητα του τόπου. Φορολογικό, επενδυτικοί-αναπτυξιακοί νόμοι, λειτουργία των επιμελητηρίων, στοχευμένες παρεμβάσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νομού συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση. «Είναι σημαντικό που συμφωνούμε στο ότι η επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Επομένως θα πρέπει να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

 

Συναντήσεις με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας

Τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και το σχέδιο της Ν.Δ. για την ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης στις συναντήσεις του στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτριο Σιόρεντα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Κοζάνης Θεόδωρο Κεραμά και στελέχη των υπηρεσιών. Θεσμικά θέματα, εξοπλισμός, υλικοτεχνική υποδομή, τα μέτρα που περιγράφονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. αποτέλεσαν αντικείμενο των συζητήσεων, με τον κ. Αμανατίδη να υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Ν.Δ. και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξουν άμεσες αλλαγές που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα βοηθήσουν στο έργο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Μοιραστείτε την είδηση