Γιώργος Γιαννακίδης: Ένας άνθρωπος που κάνει τα πάντα με γνώμονα την οικογένεια του

8 Min Read

O 32χρονος Κοζανίτης αγρότης που κέρδισε τη «Φάρμα» μιλάει στο «Χ»

«Μια ευτυχισμένη οικογένεια δεν είναι παρά ένας πρόωρος παράδεισος» είπε ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω και αυτόν τον «παράδεισο» φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ο 32χρονος Κοζανίτης, σύζυγος και πατέρας, Γιώργος Γιαννακίδης που κάνει τα πάντα με γνώμονα το καλό και την ευτυχία της οικογένειας του.

- Advertisement -

Ο Γιώργος  κατάγεται από το Βατερό Κοζάνης και διατηρεί κτήμα με καρυδιές και ζώα, είναι πρώτης γενιάς αγρότης και τον ελκύει οτιδήποτε έχει να κάνει με τη φύση, θέλει να δημιουργεί και να προσφέρει και όπως αναφέρει, το κομμάτι της αγροτικής ζωής τα συμπεριλαμβάνει όλα αυτά καθημερινά ενώ είναι κάτι το οποίο τον ηρεμεί και το χαρακτηρίζει ως ψυχοθεραπεία αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι μπορεί να ανεβάσει την ποιότητα διατροφής της οικογένειας του. «Για αυτούς τους λόγους επέλεξα το συγκεκριμένο επάγγελμα, θεωρώ πως μπορώ να ανεβάσω την ποιότητα ζωής της οικογένειας μου με αυτή τη δουλειά και λόγω διατροφής αλλά και με το αν έχουν μια δύσκολη μέρα, να πάμε μια βόλτα στη φύση. Γιατί στην ουσία μια βόλτα στη φύση πας και παράλληλα κάνεις τη δουλειά σου. Έτσι το βλέπω, ποτέ δεν πήγα με το ζόρι ή με μιζέρια. Τα παιδάκια μου είναι πάρα πολύ εξοικειωμένα με τα ζωάκια και μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Έβλεπαν από μηνών γνωστά παιδικά με ζωάκια και τη φύση και προσπάθησα να κάνω το παραμύθι που έβλεπαν, καθημερινότητα».  

Πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τη φάρμα για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό για τη διατροφή των παιδιών του και της οικογένειας του. «Παίρνουν και τα παιδιά μου μαθήματα από αυτή την καθημερινότητα, μαθαίνουν το αίσθημα της φροντίδας και το να έχεις ευθύνες». Ο ίδιος πιστεύει πολύ στο «είμαστε ό,τι τρώμε» και οτιδήποτε καλλιεργεί είναι βιολογικό και αυτό είναι κάτι που τον βοηθάει στο να κοιμάται ήσυχα τα βράδια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Χαίρομαι με αυτό που κάνω, με γεμίζει σαν άνθρωπο». 

Ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρός όπου συνδύαζε το μπάσκετ με το Kick Boxing και τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το MMA (Mixed Martial Arts). Σαν χόμπι έχει το ψαροντούφεκο και του αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αθλητισμό. «Τα παιδιά μου θα ήθελα να ακολουθήσουν αυτό τον τρόπο ζωής, όχι να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά ο αθλητισμός έχει πάρα πολλά οφέλη. Νομίζω ότι μαζί με τη γυναίκα μου τους δίνουμε σωστά ερεθίσματα καθώς ασχολούνται ήδη με το Τζούντο και πηγαίνουν κολυμβητήριο».  

Η οικογένεια του

Το μεγάλο του στήριγμα είναι η γυναίκα του Μαρία με την οποία είναι μαζί εδώ και επτά χρόνια και ζει και αναπνέει για την οικογένεια του, η οποία θα μεγαλώσει κατά ένα μέλος καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα θα υποδεχθούν το γιό τους, μετά από τα δύο κοριτσάκια που ήδη έχουν, τη Σοφία που είναι πεντέμισι ετών και την Αναστασία δυόμισι ετών. «Για τη γυναίκα μου μόνο καλά λόγια έχω να πω, γιατί αυτά περάσαμε μαζί. Είναι πάρα πολύ ήρεμη, με ισορροπεί και με κρατάει προσγειωμένο, είναι το στήριγμα μου. Με τη γυναίκα μου από την ημέρα που γνωριστήκαμε σκεφτήκαμε ότι θέλουμε να κάνουμε μια όμορφη οικογένεια, να προσφέρουμε τα πάντα στα παιδάκια μας. Είναι πολύ όμορφο όσα παιδάκια και να έχεις αλλά όσο περισσότερα έχεις είναι τόσο μεγαλύτερη και η χαρά. Νομίζω πως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου βγήκε όταν έπιασα την κόρη μου στα χέρια μου». 

Αυτοσκοπός του είναι να μεγαλώσουν τα παιδιά του όσο πιο ευτυχισμένα γίνεται καθώς όπως σημείωσε αν είναι ευτυχισμένα σαν παιδιά, θα είναι και σαν ενήλικες και θα γίνει καλύτερος ο κόσμος στο μέλλον ενώ προσπαθεί να περνάει όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο μπορεί με την οικογένεια του. «Θέλω η γυναίκα μου και τα παιδάκια μου να είναι ευτυχισμένα και κάνω καθημερινά ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το υλοποιήσω».

Η «Φάρμα» και η εμπειρία του στο παιχνίδι

Αναμφισβήτητα ήταν ο άνθρωπος που μέσα στο παιχνίδι προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες, να δουλεύει και να μάχεται καθημερινά. Όπως αναφέρει, η τοποθεσία ήταν μαγική και το τοπίο που έβλεπαν καθημερινά ήταν απερίγραπτο ενώ θα ήθελε σε κάποια χρόνια που θα μεγαλώσουν τα παιδιά του, να επισκεφθούν οικογενειακώς τη συγκεκριμένη τοποθεσία και να την απολαύσουν.  Έφτασε πολλές φορές στα όρια του, όχι λόγω συνθηκών αλλά επειδή του έλειπε η επικοινωνία με την οικογένεια του. «Η πιο μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισα, με μεγάλη διαφορά, ήταν η έλλειψη επικοινωνίας με την οικογένεια μου και ήμουν πάρα πολύ τυχερός που καταφέραμε και κερδίσαμε δύο έπαθλα επικοινωνίας. ‘Αν τα χάναμε δεν ξέρω πως θα το διαχειριζόμουν. Την ήττα ξέρω να τη διαχειριστώ αλλά αυτό ήταν κάτι πολύ μεγάλο για εμένα».

Όπως σημείωσε ο Γιώργος ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και ό,τι φαινόταν ήταν αληθινό, ενώ ο στόχος του δεν ήταν τα χρήματα αλλά το τι μηνύματα θα περάσει στα παιδιά του. «Ο στόχος μου δεν ήταν το έπαθλο, σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε διευκολύνουν τα χρήματα αλλά το σημαντικότερο για εμένα ήταν το τι μηνύματα θα περάσω στα παιδιά μου, γιατί είδαν τον πατέρα τους να προσπαθεί καθημερινά, να πηγαίνει σε ένα παιχνίδι να κάνει κάποια από τα πράγματα που γνωρίζει και να ανταμείβεται για αυτό. Θέλω τα παιδιά μου να είναι δίκαια και να κάνουν υπομονή». 

Ο ίδιος με μηδενική εμπειρία σε ό,τι έχει να κάνει με κάμερες, μικρόφωνα και συνεργεία σημείωσε πως ήταν κάτι καινούριο και ξεχωριστό ενώ νιώθει τυχερός που γνώρισε τους περισσότερους ανθρώπους στο παιχνίδι με τους οποίους κρατάει ακόμα επαφές και ένας εξ’ αυτών, ο Νίκος, θα βαφτίσει και το τρίτο του παιδί. «Έχω κάνει σχέσεις ζωής, με τους περισσότερους έχω βρεθεί ήδη αρκετές φορές και ο Νίκος θα γίνει ο νονός του γιου μας μαζί με μια φίλη μας. Όταν ζεις μια δύσκολη εμπειρία δένεσαι πάρα πολύ και όταν αξίζει ο άλλος το βιώνεις διαφορετικά, πιο ωραία. Είναι σαν να μοιράζεσαι ένα βάρος καθώς κάποιες μέρες που μπορεί να είναι δύσκολες για κάποιον, τον βοηθάς όπως και όσο μπορείς και το αντίστοιχο κάνει και αυτός με εσένα». 

Καταλήγοντας, τόνισε πως σε όλες τις δύσκολες στιγμές του μέσα στο παιχνίδι, τον κράτησε η σκέψη των παιδιών του και της οικογένειας του ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο μέλλον σε μια all star «φάρμα» αλλά την οποιαδήποτε απόφαση θα την πάρει μετά από συζήτηση με την οικογένεια του.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση