Γιώργος Κασαπίδης: Με ειλικρίνεια και εντιμότητα μαζί θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε

6 Min Read

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μιλά στον «Χ»

Ως τόπο προορισμού για να ζήσει με ποιότητα κάποιος με την οικογένειά του και με την υποστήριξη της αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια αυτή, οραματίζεται την Δυτική Μακεδονία το 2030 ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Κασαπίδης. Όπως λέει στη συνέντευξή του στον «Χ», μάχεται για ίσες ευκαιρίες για όλους, άρση των κοινωνικών αδικιών, μείωση της ανεργίας και πλήρη αξιοποίηση όλων των εργαλείων για σωστή παιδεία και υγεία.

- Advertisement -

Ο κ. Κασαπίδης τονίζει πως αυτή τη φορά που καλείται να επανεκλεγεί Περιφερειάρχης, τα πράγματα είναι πιο «ξεκάθαρα και με γερά θεμέλια». Όπως λέει, έχει παραχθεί ένα «τεράστιο έργο» που όμοιό του δεν έχει υπάρξει με προϋπολογισμό άνω του 1 δις ευρώ για συνολικά 1260 σε εξέλιξη και σχεδιασμό. Αυτό το έργο, όπως λέει, δεν μπόρεσε να το επικοινωνήσει σωστά στους πολίτες λόγω της πανδημίας, της απολιγνιτοποίησης και της «τακτοποίησης» που κλήθηκε να κάνει στην Περιφέρεια.

«Όταν ανέλαβα και μετά από τέσσερα χρόνια που μιλάμε σήμερα, περίμενα τα πράγματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να είναι πιο οργανωμένα και νοικοκυρεμένα. Δεν περίμενα τέτοια ανοργανωσιά και έλλειψη προγραμματισμού. Αυτό είναι θέμα του ποιος θέλει να κάνει τι και τι προθέσεις έχει. Εγώ είμαι άνθρωπος του προγραμματισμού και της τακτοποίησης και έδωσα προτεραιότητα σε αυτό. Πλέον έχουμε μια τακτοποιημένη περιφέρεια με νόμιμα κτίρια και τακτοποιημένα οικονομικά σε νομικά πρόσωπα και πατάμε γερά στα πόδια και προχωράμε με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν από την Αθήνα και την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Κασαπίδης.

Μίλησε ακόμη για «πρωτοπορία» της Δυτικής Μακεδονίας στην μετάβαση σε νέες σύγχρονες τεχνολογίες και στην διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου και πως ανεβαίνει πλέον ο πήχης στα θέματα καινοτομίας και επιστημονικής γνώσης. «Έχουμε χρηματοδοτήσεις 200 εκατομμυρίων για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και 30 εκατομμυρίων για το ΕΚΕΤΑ. Σε συνδυασμό με τον ορισμό και την αδειοδότηση των βιομηχανικών περιοχών δημιουργούμε ένα νέο ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον και στοχεύουμε στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Σκεφτείτε ότι η δεύτερη ζώνη καινοτομίας στην Ελλάδα θα γίνει στην Δυτική Μακεδονία και εδώ θα εγκατασταθεί και ο πρώτος υπερυπολογιστής της Ευρώπης μαζί με τους θύλακες καινοτομίας με επίκεντρο το πράσινο υδρογόνο» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση γιατί να επενδύσει κάποιος στην Δυτική Μακεδονία όταν δεν διαθέτει βασικές υποδομές, ο κ. Κασαπίδης είπε πως έχει τεθεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών στις μεταφορές όπως η μελέτη για τον κάθετο άξονα προς την Φλώρινα και την Λάρισα και η σήραγγα της Κλεισούρας που κατασκευάζεται. Όσον αφορά στις ανύπαρκτες σιδηροδρομικές υποδομές, είπε πως η Περιφέρεια έχει αιτηθεί την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής χάραξης Κοζάνης – Καλαμπάκας στο επίπεδο «Α» όπως ήταν πριν το 2015 και πως αποκαθίσταται σταδιακά η γραμμή που κατέστρεψε η ΔΕΗ με την επέκταση των ορυχείων που συνδέει την Πτολεμαΐδα με την Κοζάνη. «Μετά από αυτό στόχος μας είναι η αναβάθμιση της γραμμής Αμυνταίου – Φλώρινας για να γίνει ηλεκτροκίνητη και να βάλουμε ένα υπερσύγχρονο τρένο υδρογόνου από την Κοζάνη έως την Φλώρινα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την συζήτησή δεν έλλειψε και η υποψηφιότητα του Γιώργου Αμανατίδη. «Η κ. Ζεμπιλιάδου συνεχίζει την επιλογή που είχε πριν χρόνια να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Απορίες εκφράζουν οι πολίτες για την απόφαση του κ. Αμανατίδη αφού ο ίδιος χειροκροτούσε το έργο της Περιφερειακής Αρχής όταν ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  και τώρα έρχεται ουσιαστικά να το αμφισβητήσει και οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες. Στην πολιτική οφείλουμε να είμαστε και ηθικοί και ειλικρινείς και να μην έχουμε αυτοσκοπό το κυνήγι της καρέκλας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.

Μιλώντας για τις συνεχείς επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ειδικά για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Τετάρτη, ο κ. Κασαπίδης είπε πως τον συνδέει στενή φιλία τόσο με τον κ. Μητσοτάκη όσο και με τους υπουργούς, την οποία ανέπτυξε κατά την 15ετή παρουσία του στα κοινοβουλευτικά έδρανα. «Γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου και την εντιμότητά μου και ότι δεν έθιξα τις αρχές της παράταξης. Δεν ήμουν και δεν είμαι ασυνεπής προς τις δεσμεύσεις μου και αυτή τη στάση κράτησα και κρατάω μέχρι σήμερα και το εκτιμούν όλοι αυτό γι’ αυτό και υποστηρίζουν την δουλειά που κάναμε και το έργο μας και επιθυμούν να πετύχουμε ακόμη καλύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα για την Περιφέρειά μας» σχολίασε ο κ. Κασαπίδης.

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να του δείξουν εμπιστοσύνη και να κάνουν πράξη την αλλαγή πορείας που ξεκίνησε το 2019. «Πετύχαμε πολλά πράγματα και καταφέραμε άλλα τόσα. Κλείσαμε παλιές εκκρεμότητες, δώσαμε λύσεις και σταθήκαμε σοβαρά σε απαιτητικές καταστάσεις με συνέπεια λόγου και πράξεων. Αναβαθμίσαμε την Δυτική Μακεδονία και διεκδικώ την επανεκλογή μου με ειλικρίνεια και εντιμότητα ότι μαζί θα συνεχίσουμε αυτό το έργο» κατέληξε ο κ. Κασαπίδης.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση