«Γνωστοί» με …πέπλο προστασίας

3 Min Read

Παρατράβηξε το κακό, η γελοιότητα, με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται στον τόπο μας η νομοθεσία περί «προστασίας του προσωπικού απορρήτου». Δεν αρκεί που εφαρμόζεται στα φυσικά  πρόσωπα, με εκείνο το «ο 42χρονος βιαστής», ή ο «51χρονος δολοφόνος». Επεκτείνεται και σε μη φυσικά πρόσωπα. Σε κάθε είδους επιχειρήσεις, όταν αυτές όχι απλώς παραβαίνουν τον νόμο αλλά εγκληματούν κατά του κοινωνικού συνόλου. Είτε διαπράττοντας επικίνδυνες για την δημόσια υγεία νοθείες εμπορευμάτων, κυρίως τροφίμων και ποτών, είτε επιδιδόμενες συστηματικώς σε ληστρική επίθεση κατά των οικογενειακών προϋπολογισμών, με αθέμιτες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Και η στρεβλώς εφαρμοζόμενη νομοθεσία τις αντιμετωπίζει …με το γάντι. Να μη μάθουν οι καταναλωτές για ποια «γνώστη αλυσίδα» πρόκειται, ώστε να την τιμωρήσουν, γυρνώντας της την πλάτη.

 

- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

Τελευταίο δείγμα, αυτό με την εγκληματική δράση, παραγωγής νοθευμένων ποτών, που αποκαλούνται «μπόμπες»:

 

«Φρένο» στη δράση γνωστού κυκλώματος, το οποίο νοθεύει ποτά και ετοιμαζόταν να «σπρώξει» προς κατανάλωση ποτά «μπόμπα» σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Ιεράς Οδού, έβαλαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο, οι ελεγκτές βρήκαν και κατέσχεσαν πάνω από ένα τόνο παράνομα αλκοολούχα ποτά (μπόμπες). Πρόκειται για δημοφιλή ποτά, όπως whisky, vodka και gin, τα οποία οι επιτήδειοι εμφιαλώνουν σε μπουκάλια γνωστών ετικετών και τα σερβίρουν σε νέα παιδιά, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες».

 

Με ποια λογική η συγκεκριμένη επιχείρηση και κάθε παρόμοια, πρέπει να προστατεύεται από πέπλο ανωνυμίας; Γιατί να μη γνωρίζουν οι πιθανοί αυριανοί πελάτες περί ποιας πρόκειται ώστε να αυτοπροστατευθούν, αποφεύγοντας την; Γιατί να μη γνωρίζουν οι γονείς ποια είναι, μια και πρόκειται για «δημοφιλή» στις νεαρές ηλικίες, ώστε να ενημερώσουν και να συμβουλεύσουν τα παιδιά τους;

 

Εξίσου στρεβλός είναι και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η νομοθεσία περί «καταπολέμησης του ρατσισμού», όταν πρόκειται για την δράση εγκληματικών ομάδων, ή και προσώπων.

 

Διαβάζουμε την είδηση ότι «Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά αρπαγές ατόμων, εκβιάσεις και κλοπές από οικίες. Συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης». Αν κάποιος τολμήσει να προσδιορίσει την ταυτότητα αυτών των «ημεδαπών», να γράψει δηλαδή ότι πρόκειται για συμμορία «ρομά», κινδυνεύει να κατηγορηθεί για καλλιέργεια ρατσιστικού μίσους. Ενώ αν είναι π.χ. Αλβανοί, το γραφούμε με πάσα άνεση.

 

Γελοιοποίηση της «πολιτικής ορθότητας».

Μοιραστείτε την είδηση