Η δύναμη της τοπικής κοινωνίας

1 Min Read

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν χθες στην Καλαμιά ήταν από κάθε άποψη απαράδεκτες. Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοιες σκηνές, με πρωταγωνίστριες τις αστυνομικές δυνάμεις που με τη χρήση δυσανάλογων μέτρων επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν την δικαιολογημένη και απολύτως εντός των ορίων αντίδραση των κατοίκων.

Η βία δεν είναι ποτέ μια αποδεκτή επιλογή και ειδικότερα όταν στρέφεται εναντίον των κατοίκων ενός χωριού, αλλά και μιας ολόκληρης περιοχής που βλέπουν να περικυκλώνονται από το φωτοβολταϊκά.

Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια βαίνει από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς -με εξαίρεση αυτές τις γενναίες περιπτώσεις των τοπικών κοινοτήτων- η γενικότερη αντίδραση είναι μάλλον χλιαρή, σα να είμαστε απόλυτα συμφιλιωμένοι με την ιδέα ότι η περιοχή μας είναι ένας τόπος που ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό.

Όπως γράφαμε και πριν μερικές μέρες ευτυχώς υπάρχουν και αυτές οι γενναίες περιπτώσεις των ανθρώπων που αντιστέκονται και δείχνουν ότι υπάρχει και αυτός ο δρόμος απέναντι σε αυτό το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας και ακούει στο όνομα άναρχη χωροθέτηση ΑΠΕ.

Μοιραστείτε την είδηση