Η ιστορία με τη μικρή Γκρέτα

1 Min Read

Για όσους δεν έχουν ακούσει για εκείνη, η μικρή Γκρέτα Θούνμπεργκ ή Τούνμπεργκ από τη Σουηδία, αποτελεί ίσως την πιο ιδιαίτερη περίπτωση στη λίστα με τους υποψήφιους για το φετινό Νobel Ειρήνης.
Πρόκειται για μια μικρή σε ηλικία ακτιβίστρια, η οποία έχει αναχθεί σε σύμβολο χάρη στον αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου και στις δράσεις που έχει κινήσει, όπως το κάλεσμα σε σχολική απεργία για το περιβάλλον κάθε Παρασκεύη, η οποία έχει πάρει διαστάσεις μαζικού κινήματος κι έχει το hashtag #FridaysForFuture, όπως διαβάζουμε στις εκατομμύρια δημοσιεύματα που υπάρχουν για εκείνη.
Ωστόσο, δεν φαίνεται όλοι να συμμερίζονται το πάθος της Γκρέτα για δράση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που της καταλογίζουν «νεολουδίτικη» συμπεριφορά, αφού στο πλαίσιο του ανένδοτου αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής που έχει αναλάβει, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σκάφος με ηλιακή ενέργεια για να διασχίσει τον Ατλαντικό και όχι αεροπλάνο που αφήνει βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Μάλιστα, κάποιοι χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις και μιλούν για «επιδημία νέου μεσσιανισμού» που υπηρετείται απο πρόσωπα όπως η Τούνμπεργκ.
Σημεία των καιρών και της απουσίας ιδεολογίων είναι και όλα αυτά τα κινήματα που ανδρώνονται μέσω hashtags και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Μοιραστείτε την είδηση