Η κάλπικη λίρα

2 Min Read

Ζούμε το κάλπικο παντού. Μια ζωή με φώτοσοπ. Ψεύτικες βλεφαρίδες, εξτένσιονς για μαλλιά, φωτοσκίαση για πιο φρέσκο αποτέλεσμα, πρόσθετο στήθος και ο κατάλογος συνεχίζεται. Όπου δεν πέφτει διόρθωση απο την αρχή, πέφτει διόρθωση στη συνέχεια. Και τι θα γίνει βρε αδερφέ αν πειράξουμε λίγο τη φωτογραφία; Αν διορθώσουμε το 6 στο βαθμό πτυχίου και το κάνουμε 8, αν κάνουμε το ανύπαρκτο υπαρκτό;
Το θέμα είναι τι ζητάς και μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις. Γιατί η επιθυμία για βελτίωση με λίγη διόρθωση στην επιφάνεια μόνο και όχι στην ουσία, γίνεται εμμονή. Ξυπνάει ένας άλλο εαυτός που δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που είναι και θέλει να το αλλάξει. Όχι, όμως, με προσπάθεια και αγώνα, αλλά με λίγη…επανορθωτική χειρουργική.
Πλαστική, λοιπόν, στα πάντα, σε σημείο παραμόρφωσης και απόλυτης διάστασης απο την πραγματικότητα. Στο κάτω-κάτω τι πειράζει; Η κουλτούρα του συστήματος, το οποίο δημιουργήσαμε, στοχεύει στις εντυπώσεις.
Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί αν δεν μιλάς τα αγγλικά, τα οποία πιστοποιείς με δέκα πτυχία. Μαγκιά είναι στο κάτω- κάτω. Όλοι θα σε θαυμάσουν για τη σούπερ-ντούπερ ουάου φωτό σου, η οποία τα “σπάει” κι ας κρύβει κάτω από τόνους μέικ-απ τη θλιβερή πραγματικότητα των πανάδων και της ρυτίδας.
Πλαστός, κάλπικος, φέικ, ντεμέκ. Αυτός είναι ο κόσμος μας.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση