Η «Κοζάνη» και οι τρεις ομοιοπαθείς επαρχιακές ομάδες δικαιούνται να παραμείνουν στην S.L.2, γιατί παρεβιάσθη ο επί «ίσοις όροις» ανταγωνισμός

5 Min Read

Σαν βότσαλο, που έπεσε και ανατάραξε τα λιμνάζοντα νερά της απογοήτευσης, της απόγνωσης, της μοιρολατρίας, ήταν το δημοσίευμα στο υπ. αριθμ. 8715 φύλλο της 1 Ιουνίου ε.ε., το σχετικό με την παραμονή της «Κοζάνης» και των άλλων τριών ομοιοπαθών επαρχιακών ομάδων του λήξαντος πρωταθλήματος της λεγόμενης S.L.2.


Το δημοσίευμα αυτό – επόμενο ήταν – να δημιουργήσει δύο τάσεις: Η μία των υπερμάχων και η άλλη των επιφυλακτικών. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται μία κατατοπιστική θεώρηση, συμπληρωματική των ήδη εκτεθέντων στο προαναφερόμενο φύλλο.

- Advertisement -


Πρωτίστως, μία αναφορά στην μέχρι τούδε συγκρότηση και λειτουργία της S.L.2., καθώς ήταν παντελώς λανθασμένη η συγκρότησή της, με την «εισβολή» των 4 Β’ ομάδων των ΠΑΕ της S.L.1, με ως άμεση συνέπεια τη νόθευση της γνησιότητας του διεξαχθέντος πρωταθλήματος, το οποίο, ταυτόχρονα, έχασε και το τεκμήριο των «επί ίσοις όροις» διαγωνιζομένων ομάδων.


Οι 4 Β’ ομάδες των ΠΑΕ της S.L.1 είχαν προνομιακή μεταχείριση, σε σχέση με τις γνήσιες της S.L.2. Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, που έλαβαν μέρος. Δεν προήχθησαν αγωνιστικά από την Γ’ Εθνική. Ήσαν παρείσακτες, παρόλα αυτά, όμως, με προνόμια.


Μία από τις «προνομίες» τους, εξωφρενική: Ποδοσφαιριστής της S.L.1 μετείχε την μία αγωνιστική με την ομάδα του της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της S.L.1, την επόμενη αγωνιστική με την ομάδα της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα, όμως, της S.L.2 και πάλι στο πρωτάθλημα της S.L.1!… (Αγώνας Ολυμπιακού Β’ – Διαγόρα 1-0, το νικητήριο τέρμα ο Μαροκινός Ελ Αραμπί στο 50’, στην 7η αγωνιστική, την 11/11/23).


Αυτό και μόνο το γεγονός, φανερώνει και το κύρος, την σοβαρότητα του πρωταθλήματος της S.L.2, με την πρωτοφανή παρατυπία: Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής Ελ Αραμπί να λαμβάνει μέρος και να αγωνίζεται – σε διάστημα μίας εβδομάδας – την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, σε δύο πρωταθλήματα: Τόσο της S.L.1, όσο και της S.L.2. Στον αγώνα μάλιστα της S.L.2 που μετέσχε, να είναι ο μοναδικός σκόρερ και με το τέρμα, που επέτυχε, να χαρίζει την νίκη στην ομάδα του Ολυμπιακού Β’ και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς σ’ αυτήν!…


Ερώτημα απλό:
Ποια διάταξη είναι αυτή, που προβλέπει: Ένας ποδοσφαιριστής να δικαιούται κανονικής συμμετοχής, ταυτόχρονα, σε αγώνες δύο πρωταθλημάτων;
Η παράβαση αντικανονικής συμμετοχής του είναι καραμπινάτη και δεν επιδέχεται οποιασδήποτε αμφισβήτησης.
Που είναι η τήρηση της θεμελιώδους αρχής, που επιβάλλει τον επί «ίσοις όροις» ανταγωνισμό των διαγωνιζομένων;
Στη συνέχεια, τα επόμενα βήματα, τα οποία πρέπει να κάμουν η «Κοζάνη» και οι τρεις ομοιοπαθείς επαρχιακές ομάδες, οι οποίες ωδηγήθησαν ως… «πρόβατα επί σφαγήν» εις τον βωμόν των ανόμων διαθέσεων υπερκειμένων ανταγωνιστριών τους, είναι:
Αίτημά τους προς τον Πρόεδρο της S.L.2, Πέτρο Μαρτσούκο, για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των κανονικών ΠΑΕ της S.L.2, με θέματα:
– Αναδιάρθρωση των μετεχουσών ομάδων στο πρωτάθλημα S.L.2.
– Άμεση αποπομπή των παρείσακτων Β’ ομάδων ΠΑΕ της S.L.1 από το πρωτάθλημα της S.L.2.
– Αυτοδίκαια παραμονή των θυσιασθεισών 4 επαρχιακών ομάδων («Κοζάνη», Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιολικός Μυτιλήνης και Γιούχτας Κρήτης) στο πρωτάθλημα της S.L.2.
– Τοποθέτηση των δύο πρώτων ομάδων στον α’ όμιλο και των δύο νησιωτικών ομάδων στον β’ όμιλο, εφ’ όσον διατηρηθεί ο γεωγραφικός διαχωρισμός σε δύο ομίλους.
– Κατηγορηματική άρνηση για συμμετοχή των Β’ ομάδων ΠΑΕ της S.L.1 στο πρωτάθλημα της S.L.2 και απαγόρευσή τους σ’ αυτό, καθώς η συμμετοχή τους καταργεί στην ουσία την θεμελιώδη αρχή του επί «ίσοις όροις» ανταγωνισμού των διαγωνιζομένων.


Βέβαια, για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, χρειάζεται οργάνωση, πρόγραμμα, συντονισμός, δεδομένου ότι υπάρχει έννομο συμφέρον και για τις τέσσερις παραπάνω επαρχιακές ομάδες.


Η «Κοζάνη» να αναλάβει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει και κινητοποιήσει και τις άλλες τρεις ομοιοπαθείς επαρχιακές ομάδες. Από κοινού και οι τέσσερις να ξεκινήσουν αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι επίπονος, διαρκής. Θέλει και την συμπαράσταση των φιλάθλων και των αρμοδίων φορέων, καθώς τα εμπόδια από τα «μεγαθήρια» θα ορθωθούν.


Σε καμμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να κάμψουν το φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση των παραπάνω τεσσάρων επαρχιακών ομάδων, οι οποίες έχουν το δίκαιο με το μέρος τους. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά εις βάρος των υπερκείμενων ανταγωνιστριών τους  και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, για να λειτουργήσει κανονικά και η S.L.2.


Είναι ευκαιρία, το πρωτάθλημα της S.L.2 να γίνει αξιόπιστο και όχι να θυμίζει επαρχιακή εμποροπανήγυρη ή του… «Κουτρούλη τον γάμο»!…


Ήλθε η ώρα, η επαρχία να δείξει τις απεριόριστες δυνατότητές της, να πάρει την θέση που της αρμόζει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Χώρας και να πάει… «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!…

Δημ. Κλείδης

Μοιραστείτε την είδηση