Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για έκτακτη επιχορήγηση και διόδια

2 Min Read

Με μια σειρά επιστολών η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας απευθύνεται σε υπουργεία για ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το σημαντικότερο από αυτά αφορά στο αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των δήμων της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας ιδιαίτερα, προκειμένου να ανταποκριθούν στην οικονομική επιβάρυνση που υπέστησαν.

Όπως σημειώνει η ΠΕΔ «θεωρούμε επίσης απαραίτητη την τακτική επιχορήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες θέρμανσης των σχολικών μονάδων. Επιπλέον, θα θέλαμε να επαναφέρουμε την πρόταση για θέσπιση ΣΑΤΑ αποχιονισμού σε ετήσια βάση με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας».

Επιστολή έστειλε η ΠΕΔ και προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, το ΤΑΙΠΕΔ και την Εγνατία Οδό για το θέμα των διοδίων στον Αλιάκμονα.

Όπως τονίζεται «το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, στην τελευταία του συνεδρίαση, συζήτησε εκτενώς το μεγάλο ζήτημα της επικείμενης κατασκευής και επιβολής διοδίων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, στο πλαίσιο σχετικής μνημονιακής υποχρέωσης.

Από όλους τους παρευρισκομένους δημάρχους έγινε σαφές ότι ένας νέος σταθμός διοδίων στην παρούσα φάση, θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα μετακίνησης τόσο με τους γειτονικούς δήμους όσο και εντός των ίδιων των δήμων, καθιστώντας πλέον το κόστος μετακίνησης των δημοτών απαγορευτικό. Για τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να επανεξετάσετε άμεσα την απόφαση αυτή, η οποία αν υλοποιηθεί θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η πρότασή μας είναι να παραμείνουμε στην αρχή να λειτουργεί ένας μόνο σταθμός διοδίων σε κάθε περιφέρεια».

Μοιραστείτε την είδηση