Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς ξεκινούν τους διαλόγους για την καθαρή μετάβαση με μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το υδρογόνο

1 Min Read
Kadri Simson, Pascal De Buck

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς συντονίζει σήμερα τον πρώτο από μια σειρά διαλόγων για την καθαρή μετάβαση. 

Maroš Šefčovič

Ο πρώτος διάλογος επικεντρώνεται στο υδρογόνο. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με εκπροσώπους ολόκληρης της αξιακής αλυσίδας υδρογόνου, από τους κατασκευαστές ηλεκτρολυτικών κυψελών και τις υποδομές μεταφοράς ως τους προμηθευτές και τους παραγωγούς υδρογόνου. Θα συζητήσουν ιδέες και βέλτιστες πρακτικές για την ενίσχυση της βιομηχανικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την επίσπευση της πράσινης μετάβασης στον τομέα του υδρογόνου.

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, η Επιτροπή θα διοργανώσει διαλόγους σχετικά με την πράσινη μετάβαση, συμβάλλοντας έτσι στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και στηρίζοντας την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Ursula von der Leyen

Στον σημερινό διάλογο για την καθαρή μετάβαση, ο οποίος θα εστιάσει το υδρογόνο, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία, και θα ακολουθήσει η ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες θα ακολουθήσουν ειδικές θεματικές συνεδρίες.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση