Η πρώτη σχολή αναρρίχησης βράχου αρχαρίων στην Κοζάνη

2 Min Read

Στην απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων, ώστε στη συνέχεια να μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να αναρριχώνται μόνοι με ασφάλεια σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία, προχωρά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κοζάνης το Σεπτέμβρη.
Πρόκειται για την πρώτη σχολή αναρρίχησης στην Κοζάνη και θα ξεκινήσει με ένα πρόγραμμα μαθημάτων 8 ημερών σε τέσσερα σαββατοκύριακα.
«Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνουν σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία, ακολουθώντας την προβλεπόμενη ύλη και δείχνοντας ότι απαιτείται. Στη σχολή όποιος συμμετέχει θα έρθει σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης, θα γνωρίσει την αναρρίχηση και τον εξοπλισμό της και θα μπορεί να βγει στα βράχια με ασφάλεια» λέει ο Δημήτρης Ματιάκης, βοηθός εκπαιδευτής ΕΟΟΑ.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του σχολείου οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να έχουν μια τυπική φυσικά κατάσταση και να αγαπούν τη φύση, ως προϋπόθεση για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου και τα δύο πρώτα σαββατοκύριακα, θα γίνει σε αναρριχητικά πεδία της Κοζάνης και των Γρεβενών και τα άλλα δύο σε Βέροια και Αριδαία.
«Η αναρρίχηση ως άθλημα αντιμετωπίζεται όπως όλα. Αν εκπαιδευτείς σωστά και ακολουθείς τις οδηγίες, είναι όσο επικίνδυνα είναι και τα υπόλοιπα αθλήματα. Επειδή εκτελείται σε μεγάλο ύψος θεωρείται ίσως ότι έχει μεγαλύτερη δείκτη επικινδυνότητας. ΑΝ εκπαιδευτείς, ωστόσο, σωστά και με τα κατάλληλα εργαλεία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» τονίζει το μέλος του ΕΟΣ Κοζάνης Κώστας Μπιλιώνης.
Την προσπάθεια αυτή στήριξε από την πρώτη στιγμή ο ΕΟΣ Κοζάνης και ο ιδιαίτερα δραστήριος πρόεδρός του Αλέξανδρος Τσολάκης.
Πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη φύση της εκπαίδευσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν από τον ΕΟΣ Κοζάνης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση