Η «ράτσα» των εγωιστών, της Τάνιας Ώττα

3 Min Read

Έχεις ακούσει γι’ αυτό το είδος των ανθρώπων που νομίζουν ότι η γη γυρίζει γύρω τους; Αυτούς που το τεράστιο ΕΓΩ τους συνοδεύει κάθε τους λέξη, κάθε τους πράξη, κάθε τους κίνηση; Αυτούς που πέρα από τον εαυτούλη τους δεν τους απασχολεί τίποτα άλλο; Πρόκειται για το χειρότερο είδος ανθρώπων. Η μεγάλη ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους δεν αφήνει χώρο στη ζωή τους για άλλους ανθρώπους, απλούς και όμορφους εσωτερικά ανθρώπους, γεμάτους καλοσύνη και αγάπη, πρόθυμους να δείξουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος στη συμπεριφορά. Προσπαθούν να σε ξεγελάσουν με το ψεύτικο ενδιαφέρον τους, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να κρύψουν τον εγωκεντρισμό τους.
Εγωιστές ή εγωπαθείς, όπως και να τους πεις, το νόημα δεν αλλάζει. Αυτοί είναι, κι όπου σταθούν σκορπίζουν το δηλητήριό τους, επιβάλλοντας το ΕΓΩ τους στις ζωές των άλλων. Το μυαλό τους κολλημένο στα δικά τους προβλήματα, στις δικές τους επιθυμίες, δεν αφήνουν περιθώριο για συζήτηση και διαφορετική γνώμη. Άνθρωποι κακομαθημένοι, θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους, να έχουν πάντα δίκιο, να είναι αυτοί που λένε μόνο το σωστό, να προσβάλλουν και να τολμούν να επιρρίπτουν ευθύνες στους γύρω τους γιατί τους χαλάνε την ησυχία.
Μία «ράτσα» ανθρώπων που πρέπει να αποφύγεις στη ζωή σου εάν θέλεις την ηρεμία σου και κυρίως την ευτυχία σου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ευαισθησίες, δεν έχουν συναισθήματα. Βλέπεις το τεράστιο ΕΓΩ τους δεν αφήνει χώρο για τίποτα, έχει καλύψει όλη την έκταση της ύπαρξης τους με επιβλητικό τρόπο.
Μην αναλώνεσαι μαζί τους, μη σπαταλάς χρόνο και αισθήματα, δεν έχει νόημα. Στη ζωή τους πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο εαυτός τους και μόνο. Άδικα προσπαθείς να κερδίσεις το ενδιαφέρον τους. Και κυρίως μην μπεις στη διαδικασία να αντιπαρατεθείς λεκτικά μαζί τους γιατί τα λόγια τους θα σε τσακίσουν, θα σε μαστιγώσουν αλύπητα και θα σε πονέσουν χωρίς κανέναν οίκτο. Είναι σκληροί άνθρωποι βλέπεις. Βρίσκονται σε διαρκή επίθεση γιατί στο δικό τους χώρο δεν πρέπει να εισβάλλει κανείς. Θα πληγωθεί το ΕΓΩ τους κι ύστερα πώς να το θεραπεύσουν. Δεν τους ταιριάζει. Αξιολύπητοι πραγματικά.
Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους λυπάσαι για την κατάντια τους και να τους αφήνεις να ζουν στην τεράστια φυλακή που έχει χτίσει το ΕΓΩ τους γύρω τους. Η ζωή θα τους προσγειώσει απότομα κάποια στιγμή και η πτώση θα είναι μοιραία.

Μοιραστείτε την είδηση