Η βρώμικη όψη της πολιτικής

3 Min Read

Μπορεί πολλοί άλλοι να εκπλήσσονται μαθαίνοντας ότι συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εκβιασμούς, ένας «εκδότης» και δυο «δημοσιογράφοι». Αλλά όχι οι αναγνώστες αυτής της στήλης. Διότι, για την συγκεκριμένη συμμορία είχα ρητός αναφερθεί στα φύλλα της 17 Σεπτεμβρίου. Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές. Όταν οι «κύριοι» αυτοί εκτελούσαν ένα «συμβόλαιο». Όταν ο «έκδοτης» Π. Μαυρίκος, από το βήμα της ΕΡΤ, εκτόξευε, ανεμπόδιστος, επί ώρα, λάσπη κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι «τα έπιανε» όσο ήταν υπουργός Αμύνης.

Τότε πολλοί απέδωσαν τον εκνευρισμό του προέδρου της Ν.Δ., κατά την τελευταία τηλεοπτική τηλεμαχία, στο ότι ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ «ψήλωνε» τον Τσίπρα και «κόντυνε» τον Μεϊμαράκη. Γνωρίζοντας τι πράγματι συνέβαινε, και ποιο ήταν το «ηθικό έρμα» των δραστών, περιέγραφα τα πράγματα με το όνομα τους, σε ένα σημείωμα με τον τίτλο «Όχι στα μαφιόζικα πολιτικά κτυπήματα»:

Η οργή του ξεκινούσε από το ότι την ίδια ημέρα η δημόσια τηλεόραση έδωσε επί ώρα το μικρόφωνο και την οθόνη της στον «έκδοτη», που κυκλοφορεί κατά καιρούς κλεψίτιτλα έντυπα (Μεσημβρινή, 24 Ώρες, Ακρόπολις, Επικαιρότητα κλπ) και ιδρυτή ακροδεξιού «κόμματος» για να εξαπολύσει επίθεση λάσπης κατά του κ. Μεϊμαράκη.
Μιλάμε για έντυπα που η «πανελλαδική κυκλοφορία» τους δεν ονειρεύεται καν ούτε το ένα τέταρτο του ύψους της κυκλοφορίας μιας περιφερειακής εφημερίδας. Και τα οποία στελεχώνονται από απόβλητους της δημοσιογραφίας, καταδικασμένους για εκβιασμούς.

Όταν δίνεις τον λόγο σε τέτοια υποκείμενα και τα αφήνεις ανενόχλητα να εκτοξεύουν επί ώρα τη λάσπη τους, χωρίς να παρεμβαίνεις, κάνεις ασφαλώς μια πολιτική επιλογή.

Αν επρόκειτο για το φυσικό ύψος του, κακώς θα αντιδρούσε ο κ. Μεϊμαράκης. Αλλά, φευ, επρόκειτο για το ηθικό του ανάστημα, βαλλόμενο με «κτύπημα κάτω από τη ζώνη», από κάποιον που επελέγη να κάνει τη «βρομοδουλειά».

Μπορεί η δικαστική και αστυνομική έρευνα να βρει πολλά στοιχεία για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών και επιχειρήσεων. Αλλά δεν αισιοδοξώ ότι θα βρει και ποιοι ανέθεταν στον «κύριο» Μαυρίκο και τους συνεργάτες του τέτοιες βρόμικες αποστολές, τέτοια μαφιόζικα κτυπήματα, πληρωμένα με μαύρο χρήμα και διάφορες «διευκολύνσεις». Μεταξύ των οποίων και η σχεδόν αδάπανη διαφήμιση των λαθροβίων του από την δημόσια τηλεόραση.

Αυτά ποιος θα τολμήσει να τα ψάξει; Ποια δικαστική έρευνα; Και ποια αρχή για το «μαύρο χρήμα»;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση