Ιατρική forever

2 Min Read

Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Όπως για παράδειγμα ότι η επιτυχία για τους πρώτους των πρώτων στις πανελλαδικές, θα είναι πάντα η εισαγωγή στις Ιατρικές Σχολές.
Και πολύ καλώς, αφού οι Ιατρικές Σχολές θα απαιτούν πάντα τα πιο φωτεινά μυαλά, αυτά που συνδυάζουν τη γνώση στις θετικές επιστήμες με ένα πολύ ισχυρό ανθρωπιστικό υπόβαθρο.
Άλλο είναι το πρόβλημά μας και ακούει στο όνομα «διαρροή μυαλών», όπως έχουμε κι άλλες φορές πει.
Αυτό το ωραίο εκπαιδευτικό σύστημα, αφού δώσει τα φόντα της βασικής και λυκειακής εκπαίδευσης στα παιδιά για πάνω απο 12 χρόνια, αν συμπεριλάβουμε και το νηπιαγωγείο, αφού εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο τα «μετατρέψει» σε επιστήμονες-δυνητικούς επαγγελματίες, στη συνέχεια τους κουνάει το μαντήλι και τα αποχαιρετά, καθώς φεύγουν για τη Ζυρίχη, τη Βασιλεία, το Μάντσεστερ και όπου αλλού.
Που πηγαίνουν, λοιπόν, τα λεφτά των φορολογουμένων; Στην εκπαίδευση ανθρώπων που δεν θα υπηρετήσουν ποτέ την ελληνική κοινωνία.
Πρόκειται, λοιπόν, για μια παταγώδη αποτυχία του συστήματος να κάνει την επένδυση στον άνθρωπο, γιατί περί αυτού πρόκειται, να πιάσει τόπο και να γυρίσει στον τόπο που έχει συμβάλλει σε αυτή.
Και για όλο αυτό δεν ευθύνονται φυσικά τα ίδια τα παιδιά που δεν έχουν άλλη επιλογή, αλλά η κρατική ανεπάρκεια που αδυνατεί να τα κρατήσει στον τόπο τους.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση