Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτ. Μακεδονίας σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά

2 Min Read

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει τον πρώτο κύκλο εκδηλώσεων για το 2017, με σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση μαθητών και γονέων για θέματα εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους και μετά το τέλος των μαθημάτων.

Οι Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

- Advertisement -

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την εταιρία EMPLOY με εισηγητές τους Δρ. Χρήστο Ταουσάνη – Σύμβουλο σταδιοδρομίας και την κα. Σαββίνα Μαυρίδου – Ψυχολόγο Α.Π.Θ. Η δομή τους θα είναι η ακόλουθη:

Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν από τον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού για τις «έξυπνες» επιλογές ανά επιστημονικό πεδίο, για σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με το νέο σύστημα, για τα επαγγέλματα με μέλλον και τις επαγγελματικές τους διεξόδους, για τις σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και για εκείνες χωρίς.

Στο δεύτερο μέρος, η ψυχολόγος θα επικεντρωθεί σε θέματα διαχείρισης χρόνου και άγχους, σε συμβουλές για σωστή κατανομή και προγραμματισμό της μελέτης αλλά και την ψυχολογική προετοιμασία τους για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και τέλος σε θέματα επικοινωνίας και ορθής αντιμετώπισης των μαθητών από τους γονείς τους.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων , μαθητές και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Κοζάνη

Αίθουσα Φίλιππος

6.00 μ.μ.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Πτολεμαΐδα

Αίθουσα εκδηλώσεων Εμπορικού Επιμελητηρίου

11.00 π.μ.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Γρεβενά

Αίθουσα Πέτρος Σιούλης

6.00 μ.μ.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Φλώρινα

Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας

11.00 π.μ.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Καστοριά

Αμφιθέατρο Πρώην Νομαρχίας

6.00 μ.μ.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ.

Ο πρόεδρος

Ηλίας Χ. Μιχαηλίδης

Τηλ. : 6932487078

Μοιραστείτε την είδηση