Κ. Σκρέκας: Το πράσινο υδρογόνο θα έρθει στη ζωή μας πολύ πιο γρήγορα από ότι πιστεύουμε- “Εμβληματικό έργο ο Λευκός Δράκος”

2 Min Read

Η περαιτέρω ανάπτυξη και διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας θα επιφέρει σημαντική μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση της χώρας.

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην χθεσινή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Το Green Deal στο επίκεντρο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων».

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου Πρωταχρονιάτικου Δείπνου, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιμένει στο επενδυτικό της πρόγραμμα για την «πράσινη» μετάβαση της οικονομίας. Τόνισε ότι οι ΑΠΕ θα μειώσουν σημαντικά τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι «αν σήμερα το ποσοστό των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή ήταν στο 70%, εκεί δηλαδή που θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος της δεκαετίας, τότε θα είχαμε πολύ πιο χαμηλές και σταθερές τιμές ενέργειας».

Όπως εξήγησε, «το κόστος μιας θερμικής μεγαβατώρας που παράγεται από υδρογόνο -που προέρχεται από τον ήλιο- κοστίζει σήμερα 72 ευρώ, ενώ το κόστος μιας θερμικής μεγαβατώρας από φυσικό αέριο είναι στα 74 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το πράσινο υδρογόνο θα έρθει στη ζωή μας πολύ πιο γρήγορα από ότι πιστεύουμε και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Έχουμε ένα εμβληματικό project, το «Λευκό Δράκο» και μικρότερα πιλοτικά έργα στα διυλιστήρια και την τσιμεντοβιομηχανία» συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε την είδηση