Καλώς ήρθε το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης

1 Min Read
Στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Καλώς ήρθε το δολάριο” οι επιχειρήσεις της περιοχής (κακόφημα μπαρ) της περιοχής της Τρούμπας ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα ναυτάκια του 6ου στόλου. Η μαντάμ Φούλη προετοιμάζει τα κορίτσια της και προσλαμβάνει δάσκαλο αγγλικών, προκειμένου οι κοπέλες να εκπαιδευτούν στα βασικά της επικοινωνίας για να τους πάρουν έτσι το χρήμα. Αυτή η σκηνή, λοιπόν, που οι ναύτες του 6ου στόλου αριβάρουν και αντιμετωπίζονται ως δολάρια, μας έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που αναμένονται χρήματα ως μάνα εξ ουρανού.
Να, καλή ώρα τώρα που στη Δυτική Μακεδονία περιμένουμε τα χρήματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Για την ακρίβεια “βροχή” χρημάτων, τα οποία, μάλιστα, θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε άμεσα, προκειμένου να μην μας τα πάρουν άλλοι.
Έχουμε την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που έρχονται, ώστε τα λεφτά να πιάσουν τόπο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας ή τελικά θα μείνουμε με την όρεξη;
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το “λεφτά υπάρχουν” μας έχει στοιχειώσει τις τελευταίες δεκαετίες, καλό είναι να περνάμε και στο επόμενο βήμα που είναι πως αυτά θα γίνουν χειροπιαστά για τον πολίτη της Δυτικής Μακεδονίας που πολλά ως τώρα άκουσε, αλλά λίγα είδε.
Μοιραστείτε την είδηση