Κασσελάκης από Κοζάνη: «Μια πόλη δεν μπορεί να είναι μια χώρα, αποκέντρωση τώρα»

3 Min Read

Ξεκίνησε το Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη

«Είμαστε εδώ να σας ακούσουμε» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοζάνη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατά την έναρξη των διαδικασιών του πρώτου Περιφερειακού Συνεδρίου του κόμματος. Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται την Δυτική Μακεδονία αλλά η πρώτη ως Πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης στην εναρκτήρια ομιλία του μίλησε για το brain drain και την ανάγκη να μείνουν τα νέα παιδιά στην περιοχή. «Σε συζήτηση που είχα το βράδυ με νέους της περιοχής μου είπαν πως θα μείνουν εδώ γιατί είναι ο τόπος τους. Δεν γίνεται οι νέοι να απολογούνται γιατί μένουν εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της αποκέντρωσης και απευθυνόμενος στους Δημάρχους, με τους οποίους είχε συνάντηση το πρωί της Τετάρτης, είπε πως «το κράτος σας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Μια χώρα δεν μπορεί να είναι μια πόλη, αποκέντρωση τώρα» είπε χειροκροτούμενος ο κ. Κασσελάκης.

Για μια αυτοδιοίκηση που πρέπει να «αγκαλιάσει το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της περιοχής» μίλησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης. Στην ομιλία του ανέφερε πως η «η συγκυρία απαιτεί ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων και η δέσμευσή μου είναι να σταθούμε δίπλα στον δημότη με σκοπό να δώσουμε διέξοδο στις αγωνίες και στα προβλήματα τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοκκαλιάρης.

Να μεταβεί η Δυτική Μακεδονία σε νέο «ανταγωνιστικό και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο με θέσεις εργασίες βασισμένες στην καινοτομία» μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης. Ο ίδιος έκανε μια εκτενή αναφορά στο προεκλογικό του πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζει, όπως είπε, κατά γράμμα και αναφέρθηκε στις κινήσεις που σχεδιάζει η Περιφερειακή Αρχή για τους κλάδους οικονομίας, απασχόλησης, πρωτογενούς τομέα και ΑΠΕ. «Η περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται στους ανθρώπους μας και στις ικανότητές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες: Απολιγνιτοποίηση και Δίκαιη Μετάβαση, αγροτική παραγωγή – μικρομεσαία επιχειρηματικότητα – τουρισμός, παιδεία και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Υγεία και Κοινωνική Συνοχή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει σε όλες τις θεματικές μέχρι τις 8 το βράδυ όπου είναι η κεντρική πολιτική του ομιλία στον ίδιο χώρο.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση