«Κίντσαμι»

2 Min Read

Λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από την έναρξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος της χρονιάς. Σήμερα το απόγευμα, στις 19.30 μ. μ. στην κεντρική πλατεία  της Κοζάνης ξεκινά με πανηγυρικό τρόπο ο εορτασμός  της Κοζανίτικης Αποκριάς 2017.

Από σήμερα το πρωί ένα νέφος κεφιού θα καλύψει ολόκληρη την πόλη επηρεάζοντας έντονα μικρούς και μεγάλους. Με μεγάλη ευκολία και για 12 ολόκληρες ημέρες θα ανιχνεύονται παντού ουσίες όπως καρναβάλια και παρελάσεις, μπάντες χάλκινων και λαϊκοί καλλιτέχνες στους δρόμους, πλούσιο καθημερινό θέαμα στην κεντρική πλατεία με διαφορετικές θεματικές βραδιές χορού κάθε βράδυ και με φιλοξενούμενους χορευτικούς ομίλους της περιοχής ή από άλλους ελληνικούς τόπους αλλά και από τους γείτονες λαούς των Βαλκανίων. Ένα σωρό ομάδες χορού και τραγουδιού, μοντέρνας, ρετρό ή παραδοσιακής  έκφρασης, φορείς της δικής τους παράδοσης και πρεσβευτές της Καρναβαλικής έκφρασης του τόπου τους. Υπαίθρια ημερήσια και νυχτερινά γλέντια στις πλατείες και στα μαγαζιά, γιορτή στις γειτονιές κάθε βράδυ, γλέντια στους Φανούς. Κι όλα αυτά δεμένα με θεατρικά σκετς στα Κοζανίτικα, με μπόλικη καυστική σάτυρα, χιούμορ και  τολμηρά πειράγματα, με κρασιά και κεράσματα, με τραγούδι και χορό γύρω από τη φωτιά,

- Advertisement -

Για άλλη μια χρονιά σας καλούμε όλους να παραδοθείτε στην ομορφιά και στη γοητεία της Κοζανίτικης Αποκριάς. Αυτής της μοναδικής γιορτής των αισθήσεων, των χρωμάτων, της χαράς, της μεταμφίεσης, της φυσικής και κοινωνικής ανατροπής του κόσμου.

Βγάλτε για λίγο τις καθημερινές μάσκες που σας πνίγουν και αφεθείτε στην αγκαλιά της, συμμετέχοντας ενεργά τόσο στα παλιά έθιμα, με πυρήνα τους Φανούς όσο και στα νεότερα των τελευταίων χρόνων που γεννήθηκαν για τη διασκέδαση της νεολαίας μας.

Η Αποκριά στην Κοζάνη είναι γλέντι και φωτιά και δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Μια επίσκεψη θα σας πείσει όλους, ντόπιους και φίλους επισκέπτες.

Η Πόλη της Κοζάνης μαζί με τα περίχωρά της φόρεσε τα καλά της και σας περιμένει όλους!

Η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ

Φανή Φτάκα-Τσικριτζή

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση