Κλειστή κάθε Τρίτη και Πέμπτη η Εγνατία από τις 7 έως τις 9 το πρωί από Βέροια έως Πολύμυλο

3 Min Read

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Εγνατία τους επόμενους μήνες, λόγω μεταφοράς μεγάλων τμημάτων ανεμογεννητριών.
Συγκεκριμένα, απο την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευση συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας), από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης στη Σιάτιστα Κοζάνης, διαμέσου τμήματος της Εγνατίας Οδού, αποφασίστηκε:
Α. Ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, κάθε Τρίτη και Πέμπτη έκαστης εβδομάδας για το χρονικό διάστημα από 30-07-2019 έως 08-10-2019, στο οδικό τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο Βέροιας έως τον κόμβο Πολυμύλου, με έναρξη αποκλεισμού της κυκλοφορίας έκαστη ημέρα, από την χρονική στιγμή διέλευσης του εν λόγω συρμού από τον κόμβο Βέροιας (πιθανολογούμενη ώρα από 07:15΄ έως 07:30΄), έως την χρονική στιγμή διέλευσης και του τελευταίου οχήματος του συρμού, από τον κόμβο Πολυμύλου (πιθανολογούμενη ώρα από 08:45΄ έως 09:00΄).
Β. Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, τα οχήματα που θα εξέλθουν της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Βέροιας, θα συνεχίσουν τον προορισμό τους προς Πολύμυλο- Κοζάνη ως κάτωθι:
1. Τα οχήματα έως 3,5 τόνους, θα εκτρέπονται διαμέσου της οδού Πιερίων, εν συνεχεία μέσω της Π. Ε. Ο. Βέροιας- Κοζάνης και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο Πολυμύλου.
2. Τα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται, διαμέσου της Ν.Π.Ο. Βέροιας- Νάουσας, εν συνεχεία μέσω της Επαρχιακής Οδού Βέροιας- Έδεσσας – Δρεπάνου και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο Κοίλων Κοζάνης.
Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, την τεχνική έκθεση και τις αντίστοιχες άδειες διέλευσης των υπέρβαρων οχημάτων, ορίζεται ως ώρα αναχώρησης του συρμού από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης η 03:30΄ έκαστης ημέρας.
Κατά την διέλευση του ανωτέρω συρμού, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από κόμβο Κλειδίου (πιθανολογούμενη ώρα από 06:45΄ έως 07:00΄) έως τον κόμβο Βέροιας (πιθανολογούμενη ώρα από 07:15΄ έως 07:30΄), τα εν λόγω φορτηγά θα κινούνται στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και θα καταλαμβάνουν μέρος της Λ.Ε.Α..
Β. Τα ανωτέρω φορτηγά δεν θα κινούνται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, εξαιρουμένων των απολύτως απαραίτητων περιπτώσεων (π.χ. ακινητοποιημένο όχημα στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας ή Λ.Ε.Α.).

Μοιραστείτε την είδηση