Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Βέττα και Κουκουλόπουλος οι τέσσερις βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης

6 Min Read

Ως αναμενόμενα χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, οι βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, σε δηλώσεις τους, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Οι Στάθης Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος από τη Νέα Δημοκρατίας επανεξελέγησαν, όπως και η Καλλιόπη Βέττα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, επιστρέφει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από εννέα χρόνια απουσίας.

Κωνσταντινίδης: Ενωμένοι να αγωνιστούμε για την πατρίδα και τον τόπο μας

«Είμαστε Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» ανέφερε αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής, ο πρώτος στη σειρά εκλογής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο ίδιος μιλώντας στα ΜΜΕ έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εμείς υπερασπιζόμαστε την πρόοδο της χώρας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας και αυτό θα κάνουμε και αυτή την τετραετία και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε. Από αύριο, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε, έχουμε σκληρή δουλειά, αντίπαλος μας, τα προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις προκλήσεις της Δυτικής Μακεδονίας σε σχέση με την απολιγνιτοποίηση και τη Δίκαιη Μετάβαση, είπε πως πρόκειται ένα σύνθετο και πολυδιάστατο ζήτημα και πως πρέπει το επόμενο διάστημα να υπάρξει σκληρή εργασία για να πετύχει το σχέδιο. «Ο πήχης εμπιστοσύνης για εμάς, είναι και πήχης ευθύνης. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη απέναντι στην κοινωνία συνολικά και ειδικά στους συμπολίτες μου. Μέλημα μου είναι, να υπηρετήσω επάξια αυτή την εντολή και αυτή την εμπιστοσύνη» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Παπαδόπουλος: Ήταν μια σημαντική νίκη του ελληνικού λαού

Ως μια νίκη του ελληνικού λαού και των πολιτών, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών ο «κάτοχος» της δεύτερης βουλευτικής έδρας της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕ Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

«Ήταν μια σημαντική νίκη και μια πολύ σημαντική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει, ανακεφαλαιώνουμε και δημιουργούμε περισσότερα πράγματα. Την προηγούμενη φορά, κάναμε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί. Θα είναι μια πολύ κρίσιμη τετραετία για τη χώρα μας, θα είναι μια πολύ κρίσιμη τετραετία για το Νομό Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε χωρίς αλαζονεία, με σοβαρότητα και με ιδιαίτερη προσοχή, με αξιοπιστία σε αυτά τα οποία λέμε και κυρίως με έργα και όχι με λόγια. Η Δυτική Μακεδονία δεν είναι μια περιοχή που αιμορραγεί, είναι μια περιοχή που περιμένει να ολοκληρώσει την απολιγνιτοποίηση» ανέφερε.

Βέττα: υπόσχομαι ότι θα είμαι κοντά σε όλους τους πολίτες

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα, επανεξελέγη στην ΠΕ Κοζάνης κάτι που χαρακτήρισε τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Η ίδια ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στο άμεσο μέλλον, θα κάνει τις αναγκαίες «τομές» ώστε να αποκτήσει την κυβερνητική εναλλακτική, στην επίθεση που αναμένεται να έχει σε ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, από τη ΝΔ. Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα στους «προοδευτικούς» πολίτες, να έρθουν κοντά στο κόμμα, ώστε να αγωνιστούν και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους. 

«Θα είμαι κοντά στους πολίτες, κοντά στα προβλήματα, σε όλα τα ανοικτά μέτωπα, πιο έμπειρη μετά από μια τετραετή θητεία, για να αναδείξω αυτά τα προβλήματα και να προτείνω λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα, το οποίο έχει διαμορφώσει και προτείνει λύσεις για την Π.Ε. Κοζάνης, που πλήττεται από τη «βίαιη» απολιγνιτοποίηση» είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Βέττα.

Αναφορά έγινε επίσης και στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και την είσοδό τους στην Βουλή, γεγονός που απέδωσε η κ. Βέττα στη Νέα Δημοκρατία «η οποία ανέδειξε μια ακροδεξιά ατζέντα, το προηγούμενο διάστημα, σε πολύ ευαίσθητα θέματα όπως το μεταναστευτικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αποτέλεσμα να δυναμώσουν αυτά τα κόμματα, τα οποία, απειλούν την εξέλιξη της δημοκρατίας μας. Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση για την άνοδο αυτών των κομμάτων» τόνισε. 

Κουκουλόπουλος: Εξαιρετικό το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ

«Με δέκα χιλιάδες λιγότερους να ψηφίζουν, συγκριτικά με τον Μάϊο, ανεβήκαμε σε απόλυτο αριθμό ψήφων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο τέταρτος βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο ίδιος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ ως εξαιρετικό και ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε το κόμμα.

Στη συνέχεια στάθηκε σε τρία σημεία, υπογραμμίζοντας το ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα, το οποίο είχε σαφή τοπική ατζέντα, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, τονίζοντας πως είναι μια παρακαταθήκη, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά και ένα γενναίο μάθημα για την αξία της συλλογικότητας και του προγραμματικού λόγου. Τέλος, στάθηκε στη στρατηγική του κόμματος, η οποία δικαιώθηκε όπως είπε.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος αγκάλιασε την προγραμματική μας πρόταση. Με περιμένει Γολγοθάς από τη Δευτέρα, αλλά είμαι αποφασισμένος και μας δίνει μεγάλη δύναμη αυτό το αποτέλεσμα. Θα κάνω ό,τι δεσμεύθηκα και δε θα διαψεύσω κανέναν» είπε ο κ. Κουκουλόπουλος.

 

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση