Κόντρα Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Αδαμίδη για το «καρτέλ» στην ενέργεια

2 Min Read

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδης και τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για ύπαρξη «καρτελ» στο χώρο της ενέργειας.

Ο κ. Αδαμίδης ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή πως η διαδικασία συνεχούς επιδότησης του καρτέλ της ενέργειας που έχει δημιουργηθεί (όπως είπε είναι μόνο τέσσερις οι παίκτες με καθετοποιημένες δραστηριότητες) οι οποίοι ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη, δεν οδηγεί πουθενά.

Εξήγησε ότι οι τέσσερις παίκτες διαμορφώνουν τις τιμές στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα ολιγοπώλιο, ενώ έχει στείλει επιστολή από το Δεκέμβριο του 2020 στον τότε υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Η επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και να υπάρχει ανταγωνισμός για να υποχωρήσουν οι τιμές, μόνο αυτό δεν έγινε. Η κυβέρνηση έχει δώσει 9 δισ. ευρώ μέσω επιδοτήσεων στην αγορά» τόνισε.

Την  τοποθέτηση του αυτή σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος κάλεσε τον Γιώργο Αδαμίδη να αποδείξει την ύπαρξη του καρτελ.

«Και αυτό γιατί αν μεν υπάρχει είναι σοβαρό αδίκημα με σημαντικές  ποινικές κυρώσεις για τους συμμετέχοντες στο καρτελ ενώ αν δεν υπάρχει και απλά βγαίνεις στην τηλεόραση και το λες για να κάνεις αντιπολίτευση, τότε πρέπει να δώσεις αποζημίωση σε αυτούς τους ανθρώπους, που συκοφαντείς» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Για «απειλή» έκανε λόγο απαντώντας στα λεγόμενα Γεωργιάδη ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σημείωνοντας πως «ο Υπουργός θεώρησε καθήκον του να με προειδοποιήσει (εγώ το λέω να με απειλήσει ευθέως) μέσα από πρωινή εκπομπή της συχνότητας του Mega υποδεικνύοντας εμμέσως στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας «να με πάνε στα Δικαστήρια» γιατί σε δημόσιες αναφορές μου στο σύστημα παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας τους αποκαλώ καρτέλ (ολιγοπώλιο). Επειδή ο Συνδικαλισμός αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας μας και μετερίζι ελέγχου των πεπραγμένων της εκάστοτε εξουσίας στα πλαίσια του εργασιακού μας αντικειμένου τον ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις απειλές κανενός, ούτε ανεχόμαστε να μας επιβληθεί οποιασδήποτε μορφής λογοκρισία».

Μοιραστείτε την είδηση