Κράτα το απλό

1 Min Read

Η ιδέα που κυριαρχεί παντού για τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία στη νέα εποχή, από τα συνέδρια ως τις αίθουσες σύνταξης, είναι “κράτα το απλό” (keep it simple). Η βασική ιδέα είναι ότι με έναν απλό εξοπλισμό -ένα καλό κινητό αρκεί- και μια απλή ιστορία με την οποία μπορεί να ταυτιστεί το κοινό, έχεις πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα που μετριέται σε μερικές χιλιάδες ακολούθους.

Ήδη, οι πολίτες του πολύ κοντινού μέλλοντος ετοιμάζονται μέσω του snapchat, ενώ το facebook θεωρούνται ήδη ξεπερασμένο.

- Advertisement -

Αν το καλοσκεφτείς, όμως, όλη αυτή η σχεδόν “δικτατορία” της απλότητας οδηγεί στην απομάκρυνση απο τη γνώση και ό,τι θεωρείται περίπλοκο και προυποθέτει αναλυτική ικανότητα.

Κάτι σαν φαστ-φουντ πληροφοριακό δηλαδή, εντός του οποίου οτιδήποτε δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές, απλότητας, συντομίας και ταχύτητας, είναι καταδικασμένο να πάει στα αζήτητα. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για όλους.

Η γνώση, όμως, είναι περίπλοκη διαδικασία και απαιτεί χρόνο και ανάγνωση, προκειμένου κάποιος να την κατέχει για να μπορεί να την απλουστεύσει. Υπεραπλουστεύοντας τα πάντα κινδυνεύουμε να δώσουμε λάθος εντυπώσεις για πολλά απο τα βασικά ζητήματα και να σπρώξουμε λίγο περισσότερο προς το λαικισμό.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση