Κραυγή αγωνίας από τον κλάδο των γυμναστηρίων λόγω της πανδημίας- Μόνο έξοδα «τρέχουν» στους άδειους διαδρόμους εκγύμνασης

2 Min Read

Ο κλάδος των γυμναστηρίων είναι από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία. Πρόκειται για επιχειρήσεις που έκλεισαν πρώτοι και άνοιξαν τελευταίες, τηρώντας σήμερα μια σειρά πολύ αυστηρών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

H Πρόεδρος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας Νίκη Τσιανάκα

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, στήριξη από Κυβέρνηση και Περιφέρεια δεν υπάρχει. «Τα γυμναστήρια έχουν αδειάσει καθώς ο φόβος της μεταδοτικότητας και το έξτρα κόστος για τα τεστ που πρέπει να κάνουν ορισμένοι πλέον των συνδρομών, κρατάνε τον κόσμο εκτός. Τα έξοδά μας όμως συνεχίζουν να τρέχουν» είπε μιλώντας στον «Χ» η Πρόεδρος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας Νίκη Τσιανάκα. «Οι μόνες αποφάσεις που παίρνει η Κυβέρνηση είναι για νέα μέτρα και ουδεμία απόφαση έχει πάρει για να στηρίξει πρακτικά και ουσιαστικά όλες τις επιχειρήσεις και τους κλάδους που έχουν πληγεί καθώς και τις αμέτρητες οικογένειες πίσω από αυτές» πρόσθεσε.

Η εικόνα των γυμναστηρίων είναι απελπιστική και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε τα βασικά έξοδα συντήρησης. «Βρισκόμαστε σε απόγνωση, είμαστε απελπισμένοι καθώς δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα της επιχείρησης και τις ανάγκες των οικογενειών μας» τόνισε η κ. Τσιανάκα.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας, ζητά από Κυβέρνηση και Περιφέρεια να πάρουν γενναίες αποφάσεις και να στηρίξουν τον κλάδο. Ζητούν επιδότηση λογαριασμών ηλεκτροδότησης και επιδότηση ενοικίου και ένα πρόγραμμα επιχορήγησης πάγιων δαπανών. «Είμαστε σε οριακή κατάσταση και για πολλούς είναι μη αναστρέψιμη» κατέληξε η κ. Τσιανάκα.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση