Κύκλος ενημερωτικών δράσεων για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

2 Min Read
SONY DSC

Εκδηλώσεις σε όλη τη Δυτική Μακεδονία από τον Σύλλογο Φροντιστών και τον Δρ. Χρήστο Ταουσάνη

Για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων για μαθητές και γονείς σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Ειδικά φέτος λόγω των αλλαγών στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και γενικά της παιδείας, η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων είναι καθοριστική για την λήψη σωστών αποφάσεων.

- Advertisement -

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα γίνουν σε Κοζάνη, Σιάτιστα, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά. Ο καταξιωμένος σύμβουλος σταδιοδρομίας της EMPLOY EDU Χρήστος Ταουσάνης θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις και συμβουλές σε παιδιά και γονείς και θα ενημερώσει για τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει.

Ο κύκλος των σεμιναρίων αυτών έχει τίτλο «Σχολές, Σπουδές και Συμπλήρωση Μηχανογραφικού». Θα αναλυθούν όλα τα νέα δεδομένα που μπορεί να επηρεάσουν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου καθώς και οι έξυπνες επιλογές που μπορούν να κάνουν οι μαθητές/τριες με βάση τις επιθυμίες τους και τα δεδομένα της αυριανής αγοράς εργασίας. Θα παρουσιαστούν μελέτες αναφορικά με τις προοπτικές των επαγγελμάτων, τη διεπιστημονικότητα και τη διαφοροποιημένη σταδιοδρομία αλλά και τις εξελίξεις που έχει επιφέρει η πανδημία στην αγορά εργασίας.

Σημαντικό κομμάτι που προσφέρουν αυτές οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, είναι η συζήτηση και η λύση αποριών. Ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις – απορίες του κοινού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Φλώρινα: Πέμπτη 16/6 στις 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων δήμου Φλώρινας (Νέο Δημοτικό πάρκο Φλώρινας)
  • Γρεβενά: Παρασκευή 17/6 στις 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών
  • Σιάτιστα: Σάββατο 18/6 στις 11:00 στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας
  • Καστοριά: Σάββατο 18/ στις 17:30 στον Κινηματογράφο Ολύμπιον (Μητροπόλεως 42, Καστοριά)
  • Κοζάνη: Κυριακή 19/6 στις 11:30 στην Αίθουσα Φίλιππος – Λέσχη Αξιωματικών (Παύλου Μελά 6, Κοζάνη)
  • Πτολεμαϊδα: Κυριακή 19/6 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Εορδαίας, Πτολεμαΐδα

Όλγα Τουφεγγοπούλου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση