Ανοίγει η κουβέντα για καύση απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας στην περιοχή

1 Min Read

Προχωρά σε εθνικό επίπεδο η συζήτηση για τη θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων, η οποία συνδέεται με την περιοχή μας ως προς την Τηλεθέρμανση.

Το θέμα τέθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, κατά τη διάρκεια του οποίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης ρώτησε αν υπάρχουν τέτοια σχέδια στα όρια του Δήμου Κοζάνης, επικαλούμενος, μάλιστα, αναφορά του Δημάρχου Κοζάνης και σύνδεση της καύσης σκουπιδιών με πρασίνισμα της τηλεθέρμανσης.

«Σε καμιά περίσταση δεν υπάρχει η δυνατότητα να καίγονται τα απορρίμματα σε υφιστάμενη μονάδα της ΔΕΗ. Αν τεθεί τέτοιο θέμα, θα τεθεί σε ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις και με εξοπλισμό, τον οποίο στερούνται οι υπάρχουσες. Τέτοιου είδους συζήτηση δεν έχει γίνει στη ΔΙΑΔΥΜΑ που είναι ο κάτοχος των στερεών αποβλήτων. Αν και όποτε προκύψει θα τα πούμε εκεί» ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα.

Να σημειωθεί εδώ ότι την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος βρέθηκε στο Δήμο Αμυνταίου, παρόντος του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένη Μαυρίδη και είχε συνάντηση με αντικείμενο τη δυνατότητα αξιοποίησης δευτερογενών καυσίμων στις μονάδες της τηλεθέρμανσης, και συγκεκριμένα προϊόντων αστικών απορριμμάτων.

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση