Λευτέρης Ιωαννίδης: Η συμμετοχή μας στην έκθεση τροφίμων στην ΤΑΙΠΕΙ είναι μια σπάνια ευκαιρία προβολής με μηδέν κόστος

3 Min Read

Μετά την απάντηση της κας. Ζεμπιλιάδου στην επιστολή του κ. Καλαιτζόπουλου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου φορέων στην Ταιβάν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που αφορούν εμένα και τον Δήμο Κοζάνης.

  1. Η συγκεκριμένη επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της ανάπτυξης των σχέσεων της περιοχής μας με την ΤΑΙΒΑΝ που επιδιώκεται το τελευταίο από τον Δήμο Κοζάνης σε συνεργασία με τον βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη και φορείς της περιοχής [Ε.Β.Ε., Περιφέρεια κ.λ.π.]. H συνεργασία αυτή έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Τον περασμένο Ιούνιο 20μελες γκρουπ τουριστών από την ΤΑΙΒΑΝ βρέθηκε στην Κοζάνη, με σημαντικά οφέλη για τους τοπικούς παραγωγούς, ενώ για φέτος προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα η άφιξη 2 μεγάλων γκρούπ τουριστών από την ΤΑΙΒΑΝ.
  2. Μετά από πρόσκληση της αντιπροσωπείας της ΤΑΙΠΕΙ στην Ελλάδα η περιοχή μας θα έχει περίπτερο σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων της Ανατολικής Ασίας, στην έκθεση TAIPEI INTERNATIONAL FOOD SHOW.
  3. Για την συμμετοχή της περιοχής μας έχουν εξασφαλιστεί ΔΩΡΕΑΝ δυο περίπτερα όπου θα παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και τοπικά προϊόντα, ενώ θα συμμετέχουν και τοπικές επιχειρήσεις.
  4. Ο Δήμος Κοζάνης και η περιοχή αξιοποιεί μια σημαντική δυνατότητα προβολής με μηδέν κόστος.
  5. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία και με τον Εμπορικό Ακόλουθο της ΤΑΙΒΑΝ στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την επίσκεψη μας εκεί, την συμμετοχή στην έκθεση και τις συναντήσεις που θα πρέπει να γίνουν.
  6. Η συμμετοχή μου πραγματοποιείται μετά απο την πρόσκληση που μας απευθύνθηκε, ενώ τα κόστη μεταφοράς και διαμονής θα καλφθούν απο την αντιπροσωπεία της ΤΑΙΠΕΙ στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, και αντιλαμβανόμενος την ευαισθησία των πολιτών σε ζητήματα διαφάνειας, χρηστής και αποτελεσματικής χρήσης των χρημάτων του Δήμου, σπατάλης δαπανών δημοσίων σχέσεων κ.λ.π., θέλω να ενημερώσω πως:

  1. Σε καμιά περίπτωση δεν θα συμμετείχα σε αποστολή στην ΤΑΙΒΑΝ αν τα κόστη θα έπρεπε να τα πληρώσει ο Δήμος.
  2. Στην έως τώρα θητεία μου ως Δημάρχου, έκανα τέσσερα ταξίδια στο εξωτερικό εκ των οποία τα 2 τα κάλυψα με ίδιους πόρους.
  3. Περιορίστηκαν σε δραματικό βαθμό οι δαπάνες δημοσίων σχέσεων του Δήμου. Ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αντίστοιχες δαπάνες (τραπέζια κ.λ.π.) καλύπτονται απο προσωπικές δαπάνες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων. Με αντίστοιχο τρόπο καλύφθηκε και το κόστος για την συγκέντρωση των εθελοντών της φιλοξενίας των προσφύγων, ενώ σε όλη την θητεία μας όλες οι δεξιώσεις και τα τραπέζια σε επίσημους προσκεκλημένους καλύφθηκαν από εμένα και τους αντιδημάρχους.

Δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ σε όλα τα παραπάνω, αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί, ήθελα οι πολίτες να γνωρίζουν την πραγματικότητα και να δηλώσω πως στην θητεία μας φαινόμενα άσκοπης σπάταλης σε δημόσιες σχέσεις δεν πρόκειται να γίνουν!

Λευτέρης Ιωαννίδης

Μοιραστείτε την είδηση