Μάγεψαν οι «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

2 Min Read

Μια εξαιρετική παράσταση ανέβηκε την Κυριακή το βράδυ, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, η οποία «μάγεψε» το κοινό της πόλης, μέσα από την πιο δυνατή σύγκρουση σε έργο αρχαίου δράματος. 

Πρόκειται για μια δυναμική εκδοχή των Βακχών, με τις ρίζες της βαθιά μέσα στην παράδοση, η οποία διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία», μέσα από τον λόγο του Ευριπίδη, σε συνδυασμό της σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων. Ενώ αναπόσπαστο στοιχείο ήταν η πρωτότυπη μουσική η οποία ερμηνεύθηκε επί σκηνής από τον Γιώργο Μαυρίδη και Βασίλη Κόκλα.

- Advertisement -

Έπαιξαν και τραγούδησαν οι Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Χριστοδούλου, Βίκυ Βολιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα. 

Το έργο

Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του. Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ο Διόνυσος καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.

Θένια Βασιλειάδουxronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση