Με 174 δρομείς από όλη την Ελλάδα ο 10ος αγώνας δρόμου Προφήτη Ηλία

2 Min Read

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος αγώνας δρόμου Προφήτη Ηλία 9,1 χλμ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κερασιά Κοζάνης. Η συμμετοχή των αθλητών από όλη την Ελλάδα ήταν μεγάλη και βρέθηκαν στην αφετηρία 174 δρομείς. 

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος Δημήτριου Καρακούλα που διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου. Η έναρξη δόθηκε στις 10:00 π.μ. από την πλατεία του χωριού και η διαδρομή περιελάμβανε την άνοδο μέχρι το χωριό Κτένι και επιστροφή, με τον τερματισμό να γίνεται και πάλι στην πλατεία. Εξελίχθηκε σε μια γιορτή όλων των κατοίκων του χωριού, που χειροκρότησαν με θέρμη τους αθλητές ενώ οι γυναίκες είχαν προετοιμάσει και παρέθεσαν σπιτικά εδέσματα στους συμμετέχοντες και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

- Advertisement -

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό – Μορφωτικό Σύλλογο «Ελιμειακός» Κερασιάς υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και  συνδιοργανωτή την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Νικητής του αγώνα στη γενική κατηγορία ανδρών αναδείχθηκε ο Κοσμάς Πλακετάς και στις γυναίκες πρώτευσε, στη γενική γυναικών η Στεφανία Λεοντιάδου.

Αποτελέσματα:

Άνδρες 

1ος Κοσμάς Πλακετάς (SAUCONY GREECE)

2ος Αθανάσιος Παπαδόπουλος (ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ)

3ος Γεώργιος Σιμονιάν (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Γυναίκες 

1η Στεφανία Λεοντιάδου (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

2η Ανδριάνα Δρουδάκη (ΓΡΕΒΕΝΑ)

3η Παναγιώτα Πάτση (ΔΡΟΜΕΙΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ)

Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν ο ιατρός Χαρίσιος Μεντελής, η Ομάδα Διάσωσης Κοζάνης και η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης. Τέλος, παρευρέθηκαν ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Γκοβεδάρος, ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Βόμβας, Ζήσης Στημονιάρης, Γιώργος Ευκολίδης, Δημήτρης Μάστορας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κορονίδης και Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση