Με μια ξεχωριστή δράση η ΔΕΥΑΕ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

3 Min Read

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.), το Σωματείο Εργαζομένων της Επιχείρησης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι 3ης και 4ης Περιφέρειας Κοζάνης σε συνεργασία με 11 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Εορδαίας και το Δημοτικό Σχολείο του Κρόκου Κοζάνης, συνδιοργάνωσαν  την  22α  Μαρτίου 2016, εκδήλωση για την απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Αφίσας με θέμα: «Εξοικονόμηση νερού», που πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο κατάμεστο από παιδιά  Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας ΔΑΚ <<Γεώργιος Χαλκίδης>>, ενώ την επιμέλεια της παρουσίασης και την υλοποίηση των δράσεων της ημέρας είχε  το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι της ΚΕΔΕ με την υπεύθυνη Μάρθα Μαυρίδου ,  και  την ομάδα ενηλίκων του.

- Advertisement -

Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ,παρουσία της Διευθύντριας Ησαϊας Καρακασίδου , ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. Φώτης Ιορδανίδης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση και επιτυχία της δράσης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η δημιουργία μελλοντικών υπεύθυνων καταναλωτών , που θα αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη το ζήτημα της προστασίας των υδάτινων πηγών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος. Οι υπέροχες αφίσες των παιδιών θα εκτεθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ενώ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΚΟΙΠΠΑΠ και το τμήμα δια βίου μάθησης της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας , τον μήνα Μάιο θα εκτεθούν και στο Μουσείο . Επίσης θα εκδοθεί ένα λεύκωμα με τις εργασίες όλων  των μαθητών , το οποίο θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε για την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».  

Ο κ. Ιορδανίδης ολοκληρώνοντας  αφιέρωσε την εκδήλωση στην εκλιπούσα Γλυκερία Καλπακίδου η οποία υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της  Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. Θωμάς Καραθωμάς ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και για τα έργα τους , που με τα στοχευμένα μηνύματα έδειξαν ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως τη σημαντικότητα της  χρήσης του νερού.

Από την πλευρά της η Σχολική Σύμβουλος Ελένη Μπαμπίλα συνεχάρη την Δ.Ε.Υ.Α.Ε. για την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών σε οικολογικά και κοινωνικά θέματα , καθώς και όλα τα Σχολεία που αγκάλιασαν  τη συγκεκριμένη  δράση.

Την ικανοποίησή  της για την όλη διοργάνωση και για τα έργα των μαθητών  εξέφρασε στον χαιρετισμό της η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Π.Ε. Κοζάνης κ. Σολαχίδου.

 

Μοιραστείτε την είδηση