Με τέτοιους φοιτητές τι «αύριο» περιμένετε;

3 Min Read

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Η γελοιοποίηση δηλαδή κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών κατά τις περίφημες φοιτητικές εκλογές. Όπου, οι διάφορες παρατάξεις, είτε πρόκειται για τις νεολαίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, είτε για γκρουπούσκουλα της εξωκοινοβουλευτικής Άκρας Αριστεράς, αδυνατούν να συγκροτήσουν διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ. Με αποτέλεσμα το «φοιτητικό κίνημα» να είναι ακέφαλο. Αδυνατούν ακόμη και να βρουν κοινό τόπο, ώστε να συμφωνήσουν σε μια στοιχειωδώς αντικειμενική καταμέτρηση των ψήφων που έλαβε κάθε παράταξη. Έτσι παρακολουθούμε την κωμωδία να ανακοινώνει κάθε παράταξη ότι εκείνη κατέλαβε την πρώτη θέση, ή, πάντως ότι αποκόμισε σοβαρά κέρδη, έστω και αν αυτό δεν συνάδει με τους αριθμούς.

Το φαινόμενο, δυστυχώς, δεν είναι για γέλια. Διότι αυτοί οι «νεολαίοι» των παρατάξεων, που δεν μπορούν να συνεννοηθούν στα στοιχειώδη, που δεν μπορούν καν «να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα» προορίζονται να είναι αύριο η ηγεσία του τόπου. Ως πολιτικοί, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, ως δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί, ακόμη και ως δικαστικοί. 

- Advertisement -

Αλλά για να μην πέσετε σε μαύρη κατάθλιψη, ως προς το τι περιμένει τι δόλια πατρίδα, θα σας φιλέψω με κάτι που πραγματικά είναι για γέλια. Και δη ξεκαρδιστικά. Να κρατάτε τις κοιλιές σας. Πέρα από το αν κατέκτησε την πρωτιά, για μια ακόμη φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπως συμβαίνει τα τελευταία 35 χρόνια, ή αν κατάφερε να της την αποσπάσει η «Πανσπουδαστική» του ΚΚΕ, ένα είναι απολύτως βέβαιο. Η καταδίκη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, με την επωνυμία Bloco (!), που έπεσε κάτω από το 3%. Και όμως η επίσημη Νεολαία Σύριζα …πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα. Διαβάστε τις αναρτήσεις της στο «Τουίτερ»:

«Οι φοιτητές/τριες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση, αποδοκιμάζοντας έντονα τις πολιτικές Μητσοτάκη για τα πανεπιστήμια και όχι μόνο, φέρνοντας την ήττα της παράταξης της κυβέρνησης μετά από 35 χρόνια. Οι φοιτητές/τριες έστειλαν μήνυμα ανατροπής!

Σήμερα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν το μέλλον· ένα μέλλον αισιόδοξο για το φοιτητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του. Η επερχόμενη πολιτική αλλαγή, επιβεβαιώθηκε σήμερα στις σχολές». 

 

Μακάρι να «έστειλαν μήνυμα στον Μητσοτάκη». Με το 2,2% του …μπλόκου όμως, τι μήνυμα έστειλαν στον Τσίπρα; «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας;», ή «μυρίζει μαύρο» στις εκλογές που έρχονται;

Μοιραστείτε την είδηση