“Με βελτιωμένη την επιθετική της γραμμή η «Κοζάνη» έχει την δυνατότητα να ανέβει πιο ψηλά μέσα στην πρώτη πεντάδα”, γράφει ο Δημήτρης Κλείδης

4 Min Read

Η αυλαία του πρώτου γύρου έπεσε και στον α’ όμιλο του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής, την Τετάρτη, 13 τρέχοντος μηνός, και βρήκε την «Κοζάνη», στην ίδια θέση (6η), που κατείχε στον βαθμολογικό πίνακα… «παρέα» με τους 14 βαθμούς, όσους συγκέντρωσαν η Αναγέννηση Καρδίτσης (συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα στην βαθμολογία, με δικαίωμα, επί του παρόντος, στα πλέι – όφ) και η Α.Ε.Κ. Β’ (7η βαθμολογικά).
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η «Κοζάνη», στους 11 αγώνες της, σημείωσε 4 νίκες, υπέστη 5 ήττες και είχε, 2 ισοπαλίες, με συνετελεστή τερμάτων. 7 ενεργητικό, 8 παθητικό. Τα στοιχεία αυτά έδειξαν ότι η «Κοζάνη» είχε την δεύτερη καλλίτερη αμυντική γραμμή του ομίλου, μετά τις προπορευόμενες ομάδες, του Λεβαδειακού και της Α.Ε. Λαρίσης, που δέχθηκαν ανά 7 τέρματα κάθε μία από αυτές. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η «Κοζάνη» έχει πρόβλημα στην επίθεση, καθώς σημείωσε μόνον 7 τέρματα. Δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, με συνέπεια να μην έχει σταθερή απόδοση και να χάνει έδαφος βαθμολογικά.


Βέβαια, η «Κοζάνη», τώρα «χτίζεται», μετά την άνοδό της στην Β’ Εθνική και ακόμη «ψάχνεται», μέχρις ότου βρει τα σταθερά της βήματα, που θα την ανεβάσουν και βαθμολογικά. Με το έμψυχο υλικό, που έχει τώρα στη διάθεσή της, προβαίνει σε δοκιμές και αλλαγές στο σχήμα της ενδεκάδας, προκειμένου να κατασταλάξει στο, κατά το δυνατόν, ιδανικό σχήμα. Στα πλαίσια αυτά, ήταν σωστή η επιλογή και χρησιμοποίηση, στους δύο τελευταίους αγώνες, του Κανούλα, ο οποίος, μάλιστα, στον αγώνα εναντίον του Ηρακλή, στην Θεσ/νίκη, παρ’ όλο ότι κλήθηκε να αγωνισθεί στα τελευταία δώδεκα λεπτά του αγώνα (όταν το σκορ παρέμενε 1-0 υπέρ του Ηρακλή), προσαρμόσθηκε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1, ένα λεπτό πριν από την λήξη του αγώνα, χαρίζοντας ένα πολύτιμο βαθμό στην «Κοζάνη».


Κοινή διαπίστωση, όμως, είναι ότι ο Κανούλας δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται στο τελευταία 15λεπτο του αγώνα και να… «ζεσταίνει» τον πάγκο σε όλο το διάστημα της «μάχης», όταν είναι ολοφάνερη η δυστοκία της ομάδος στο σκοράρισμα. Ο Κανούλας πρέπει να αξιοποιηθεί με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους αγώνες, καθώς είναι από τους φορ, που βλέπουν δίχτυα. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο, καθώς στην προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο, ο Κανούλας ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδος, σημειώνοντας 20 τέρματα!… Και μη προβληθεί ως σωστός, ο ισχυρισμός, ότι το γεγονός αυτό πράγματι συνέβη, αλλά σε μία κατηγορία πιο χαμηλά. Η απάντηση είναι ότι, τα δίχτυα και τα δοκάρια είναι τα ίδια, σε όποια ποδοσφαιρική κατηγορία και αν αγωνίζεται κάποιος. Αρκεί να βλέπει δίχτυα και δοκάρια. Άλλωστε, η «Κοζάνη» – και όχι μόνο – στη δεκαετία του 1970 είχε κάποια σκαμπανεβασματα από την Β’ Εθνική στην ερασιτεχνική κατηγορία. Είχε όμως μια επιθετική τριπλέτα, τους Καπρίνη – Κωστόπουλο – Πλιάκη, που πετούσε «φωτιές» και κεραυνοβολούσε κυριολεκτικά τις εστίες των αντιπάλων, είτε ήταν στη μία, είτε στην άλλη κατηγορία, που αγωνίζονταν!…


Τον λόγο έχουν οι ιθύνοντες, οι οποίοι γνωρίζουν καλλίτερα από κάθε άλλον τα πράγματα και πρέπει να «ποντάρουν» και να επιμείνουν στην επιλογή και χρησιμοποίηση για περισσότερο χρόνο του Κανούλα, ο οποίος, είναι δεδομένο, ότι έχει δώσει, εμπράκτως δείγματα ικανότητος στο σκοράρισμα. Σε τελευταία ανάλυση, ας δοκιμάσουν και αυτή την εκδοχή και ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούν, όχι μόνον οι ίδιοι, αλλά και ο ποδοσφαιριστής και πάνω απ’ όλα η «Κοζάνη», η οποία έχει τη δυνατότητα να ανέβει βαθμολογικά και να πάει καλλίτερα, στον β’ γύρο του πρωταθλήματος.


Ίδωμεν!…


Δημ. Κλείδης

Μοιραστείτε την είδηση