Μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος για το Καταφύγι στο οποίο έχουν αποκλειστεί χωρίς ρεύμα τέσσερις άνθρωποι

2 Min Read

2 με 3 μέρες ακόμη υπολογίζεται οτι θα χρειαστούν, σύμφωνα με το Δήμο Βελβεντού,  για να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση λόγω χιονιού με τον  οικισμό του Καταφυγίου, που  παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και στον οποίο έχουν αποκλειστεί τέσσερις άνθρωποι.

Το συνεργείο της Περιφέρειας  με μπουλντόζα & φορτοεκσκαφέα και οι υλοτόμοι  από το Δήμο Βελβεντού  εργάζονται για τον αποχιονισμό του δρόμου από την Αγία Κυριακή και έφτασαν κοντά στη διασταύρωση για το Ελατοχώρι.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει εικόνα για την κατάσταση του δρόμου στα υψίπεδα πριν τον οικισμό. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Το δεύτερο συνεργείο με μηχανήματα και υλοτόμους εργάστηκε για τον αποχιονισμό του δρόμου στην περιοχή της διασταύρωσης προς Κατερίνη.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του ρεύματος το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται ασταμάτητα και ήδη καθάρισε πολλά σημεία και περάσματα από τα πεσμένα  δέντρα στα καλώδια.

Αναφορικά με το ζήτημα του νερού στον οικισμό του Βελβεντού, εντοπίστηκε το σπάσιμο στον εξωτερικό αγωγό ύδρευσης του Βελβεντού σε σημείο μέσα στο πυκνό δάσος κοντά στον Θολόλακκα και στα 1350 μ. υψόμετρο. Επισκευάστηκε άμεσα και σε μερικές ώρες θα είναι και πάλι πλήρες από νερό το δίκτυο ύδρευσης του Βελβεντού.

Για την αντιμετώπιση έγινε συντονισμένη προσπάθεια από τους αιρετούς, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους υλοτόμους και τον χειριστή του φορτοεκσκαφέα της Π.Ε. Κοζάνης, που με αυταπάρνηση κατέβαλαν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια υπό τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες και με τεράστιο βαθμό δυσκολίας και κινδύνου.

Εικόνες από τις προσπάθειες των συνεργείων

 

Το χωριό του Ζορμπά χθες από φωτογραφίες που ανέβασε ο Ιωάννης Λέτσας

Μοιραστείτε την είδηση