Μια μικρή ιστορία για την καινούργια μας πλατεία……

2 Min Read

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο πατέρας μας ο Γεώργιος Ε. Τσούρδος (Γιώργης) έφτασε από τα Χανιά της Κρήτης στην Κοζάνη.
Ήρθε για να γνωρίσει ένα καινούριο γι αυτόν υλικό, το τοπικό μάρμαρο Τρανοβάλτου.
Αγαπώντας τον τόπο και τους ανθρώπους του, γοητευμένος από το μάρμαρο και γνωρίζοντας εδώ τον άνθρωπο της ζωής του, τη μητέρα μας, (που έμελλε να είναι και παντοτινός του σύντροφος ως το τέλος της ζωής του το 1986), αποφάσισε να μείνει εδώ, δίνοντας σ εμάς, τα παιδιά του, μια Νέα Πατρίδα, και μια παθιασμένη σχέση με το Μάρμαρο.
Καί του τόπου μας καί γενικότερα.

Πέρσυ τον Απρίλιο, σαν ένας ουράνιος οιωνός, την μέρα της γιορτής του ( κυριολεκτικά!), μετά από πολύμηνη προσπάθεια, κλήθηκα από την εταιρεία κατασκευής του έργου, να υπογράψω τη σύμβαση ανάθεσης της προμήθειας των φυσικών πετρωμάτων (γρανιτών και μαρμάρων).

Με σεβασμό απέναντι στο έντονο συμβολισμό του έργου,
εργαστήκαμε με μεγάλη χαρά και περηφάνεια, για την επιτυχία του και για την σύνδεση της δικής μας ιστορίας, με την σημασία και τη διαχρονικότητα του.

Σήμερα, η πόλη γιορτάζει για την καινούργια πλατεία μας!

Γιορτάζουμε κι εμείς μαζί, όπως είμαι σίγουρος και όλοι οι άλλοι που συνετέλεσαν στην επιτυχή περάτωση της.

Ευχαριστούμε ειλικρινά, πάρα πολύ όλους που μας εμπιστεύτηκαν, που συνεργάστηκαν, που μας συνέδραμαν για να τα καταφέρουμε!

Ευχόμαστε η καινούργια μας πλατεία να συνυφανθεί στις μελλοντικές σκέψεις μας, μόνο με χαρούμενες στιγμές κι επιτυχίες για όλους μας!

Με τιμή,

Εμμανουήλ (Μανώλης) Τσούρδος.
Μητροφάνης (Φάνης) Τσούρδος.
Γεώργιος (Γιώργος) Τσούρδος.

Μοιραστείτε την είδηση