Μιχάλης Παπαδόπουλος: Σε ένα χρόνο η σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνη – Πτολεμαϊδα

1 Min Read

Τι ανέφερε για τη Σιδηροδρομική Εγνατία

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, στην εκδήλωση για το Επιχειρηματικό Πάρκο Κοζάνης έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη της σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής και στη Σιδηροδρομική Εγνατία.

- Advertisement -

Για το τμήμα Κοζάνη- Πτολεμαϊδα ανέφερε πως στην προηγούμενη θητεία του (2014) στο Υπουργείο Μεταφορών, λόγω της διάνοιξης του ορυχείου έπρεπε να διακοπεί η γραμμή, ώστε να ανοίξει το ορυχείο και να ξαναφτιαχτεί η γραμμή το 2017.

“Από το 2014 μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα. Και τώρα ενεργοποιήσαμε  τη ΔΕΗ, που πληρώνει το έργο  και τον ΟΣΕ που θα παραλάβει και τελείωσε η μελέτη. Πιστεύω ότι σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το Κοζάνη- Πτολεμαϊδα.

Για τη Σιδηροδρομική Εγνατία ανέφερε πως “το 2014 είχαμε εντάξει  τη μελέτη Κοζάνη- Σιάτιστα- Γρεβενά- Καλαμπάκα- Ηγουμενίτσα- Αθήνα και η επόμενη κυβέρνηση την απέσυρε. Σήμερα είμαστε πάλι στη φάση να εγκριθεί η μελέτη για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η Σιδηροδρομική Εγνατία. Τότε μπορεί να λέμε με ασφάλεια ότι η περιοχή έχει σιδηρόδρομο. Στόχος μας τους επόμενους μήνες να ενταχθεί η μελέτη του Κοζάνη- Σιάτιστα- Γρεβενά- Καλαμπάκα για να μπορέσει κάποια στιγμή να υλοποιηθεί».

Γιάννης Κωσταρέλλας  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση