Μήπως ειναι τώρα ώρα για “απόσυρση”;

3 Min Read

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει ως τώρα, για την πορεία των υποψηφίων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ, έχουν δυο δεδομένα. Πρώτον ότι αδυνατούν να δώσουν ένα σαφές, ξεκάθαρο προγνωστικό, ως προς το ποιος ή ποιοι είναι “σίγουροι” για τις δυο πρώτες θέσεις, ώστε να ειναι οι μονομάχοι του δευτέρου γύρου. Οι μονομαχίες αυτές ειναι όπως και ο έρωτας: “Γεννήθηκαν για δύο”. Ανάμεσα στους δυο τρίτος δεν χωρεί. Αλλά οι μετρήσεις δείχνουν …τρίο. Με αλφαβητική σειρά, για να μην παρεξηγηθώ ως συμπαθών προς τον ένα ή τον άλλο, φαίνεται να διεκδικούν την πιθανότητα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο οι Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Παπανδρέου.

Αντιθέτως τα πράγματα ειναι απολύτως ξεκάθαρα στην “ουρά”. Διότι, σε όλες τις μετρήσεις, οι Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης μόλις καταφέρνουν να ξεπεράσουν, έκαστος, το 5% των προτιμήσεων όσων ερωτώνται. Είναι η αποτύπωση μιας πραγματικότητας που δεν υπάρχει καμιά λογική προοπτική να ανατραπεί στις μέρες που απομένουν ως την ψηφοφορία. “ούτε με σφαίρες” ούτε με “θαύμα”.

- Advertisement -

Ομολογώ ότι αδυνατώ να βρω λογική εξήγηση, με αμιγώς πολιτικά κριτήρια, ως προ τα κίνητρα κάποιου που επιμένει σε μια υποψηφιότητα, κάποιου που ψάχνει πεισματικώς να βρει του παπά το σπίτι, όταν το “χωριό” δείχνει ότι δεν τον θέλει, δεν ποντάρει σε αυτόν, δεν τον υπολογίζει ως λύση του προβλήματος ηγεσίας αυτού του κεντροαριστερού πολίτικου φορέα, είτε τον πούμε ΚΙΝΑΛ, είτε ΠΑΣΟΚ, όπερ, πιστεύω, μάλλον θα επικρατήσει τελικώς.

Ωραία, κάνατε το “κομμάτι” σας ως υποψήφιοι αρχηγοί. Τώρα όμως που βλέπετε ότι “δεν τραβάτε”, δεν θα ήταν φρονιμότερο να αποσυρθείτε ευπρεπώς από την “κούρσα”;

Ήταν, πριν από χρονιά, κάποιος, στην εκλογική μου περιφέρεια, ο οποίος κατέβηκε δυο φορές ως υποψήφιος βουλευτής. Και τις δυο φορές “μαυρίσθηκε” τόσο ώστε κανείς δεν του έδινε μετά μια τρίτη ευκαιρία. Παρά ταύτα εκείνος αισθανόταν “πολιτικός παράγοντας”. Είχε μάλιστα τυπώσει επισκεπτήριες κάρτες, όπου, πριν από το όνομα του υπήρχε ο τίτλος: “τ. υ. Βουλευτής”. Το βουλευτής με κεφαλαίο το πρώτο γραμμα. Και το “τ.υ.”, όπερ σήμαινε “τέως υποψήφιος”, με τόσο μικρούς χαρακτήρες  που οι γιαγιάδες και οι παππούδες της περιοχής, δυσκολεύονταν να το δουν.

Η υπόθεση της σοσιαλδημοκρατίας ειναι, κατά την ταπεινότητα μου, πολύ σοβαρή για να διακωμωδείται χάριν της ματαιοδοξίας οιουδήποτε. Αρκετά την έχει διασύρει η παρέα του Τσίπρα.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση