Μόνο ψαράδες των παραλίμνιων περιοχών θα ψαρεύουν στον Πολύφυτο

2 Min Read

Συνάντηση επαγγελματιών αλιέων με τον βουλευτή ΝΔ Γιώργο Αμανατίδη

Συνάντηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων της Λίμνης Πολυφύτου είχε ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης. Η συνάντηση έγινε στα Κρανίδια παρουσία του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου, της διοίκησης και μελών του συλλόγου, με κύριο αίτημα την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους ψαράδες καραβίδας.

Ο κ. Αμανατίδης ενημέρωσε τον Σύλλογο πως ήδη έχει κατατεθεί και προχωρά η διαδικασία της καταβολής ενίσχυσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω της απαγόρευσης αλιείας καραβίδας. Ταυτόχρονα, τέθηκε και το θέμα του ποιοι έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν επαγγελματικά από τη λίμνη με τον βουλευτή να απαντά πως αποκλειστικό δικαίωμα έχουν εδώ και λίγο διάστημα μόνοι οι κάτοικοι των παραλίμνιων περιοχών αφού ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή η σχετική τροπολογία, η οποία περιλαμβάνει και τη λίμνη Ιλαρίωνα.

Οι ψαράδες έθεσαν προβληματισμούς και θέματα που αντιμετωπίζουν στη λίμνη όπως την ανάπτυξη υποδομών που θα υποστηρίζουν το επάγγελμά τους καθώς και την ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος. Ο κ. Αμανατίδης ενημέρωσε πως θα μπορούν να αναπτύξουν υποδομές με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αλιεία 2023-2027 και πως το υδάτινο οικοσύστημα θα προστατεύεται με τη συνδρομή ιχθυολόγου, ο οποίος και θα συμβουλεύσει για την ανάγκη εμπλουτισμού της λίμνης με γόνο με τη συνδρομή του Δήμου Σερβίων.

Τέλος, τέθηκε και το θέμα της κλειστής γέφυρας Σερβίων και ο χρόνος των εργασιών αφού όπως είπαν οι παρευρισκόμενοι, τίθεται και για αυτούς θέμα μείωσης των εισοδημάτων τους.

 

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση