Μονοδρομήσεις στην περιοχή του Σ/Μ «Λαδάς» λόγω αυξημένης κυκλοφορίας

3 Min Read

Τροχαία και Δήμος Κοζάνης αλλάζουν την φορά κυκλοφορίας

Ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος που παρατηρείται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου λόγω της λειτουργίας τοπικού σούπερ μάρκετ, στάθηκε η αφορμή να προταθούν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους. Η Τροχαία με αίτημά της προς τον Δήμο Κοζάνης, ζητά την αλλαγή κατεύθυνσης (μονοδρομήσεις) των οδών Αλέξανδρου Παπάγου και Γρηγορίου Λαμπράκη για να σταματήσει το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο συγκεκριμένο σημείο.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που προβλέπονται και συζητήθηκαν στην αρμόδια δημοτική επιτροπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι:

  • Αλλαγή της φοράς κίνησης των οχημάτων επί της οδού Αλ. Παπάγου με κατεύθυνση από την οδό Αιανής προς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου
  • Αλλαγή της φοράς κίνησης των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη με κατεύθυνση από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου προς την οδό Αιανής
  • Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Γρ. Λαμπράκη, καθώς το εναπομένον πλάτος 2,50μ. (σε περίπτωση στάθμευσης των οχημάτων σε μία εκ των δύο πλευρών της οδού) δεν επαρκεί για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τα οχήματα που επιθυμούν να στρίψουν αριστερά ή δεξιά από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου προς την οδό Αλ. Παπάγου δεν θα μπορούν, αφού η συγκεκριμένη οδό θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο σημείο προκλήθηκαν εντάσεις και εκνευρισμός από οχήματα που θέλησαν να στρίψουν προς το τοπικό Σ/Μ.

Όπως περιγράφει η υπηρεσία του δήμου στην εισήγησή της «ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού χαρακτηρίζεται μέτριος και δεν αφορά τοπική κυκλοφορία και μόνο, λόγω των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό. Σκοπιμότητα ρύθμισης Έχει διαπιστωθεί από το τμήμα Τροχαίας ότι στη συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Αλ. Παπάγου, όπου δραστηριοποιείται  επιχείρηση – σούπερ μάρκετ  με την επωνυμία «ΛΑΔΑΣ» παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων. Ιδίως κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος τα οχήματα που συνεχώς εισέρχονται ή εξέρχονται από θέσεις στάθμευσης επί της Αλ. Παπάγου, καθώς και αυτά που παραχωρούν ως οφείλουν, προτεραιότητα στους πεζούς που κινούνται επί της υφιστάμενης διάβασης, αναγκάζουν τους λοιπούς οδηγούς να διακόψουν προσωρινά την πορεία τους. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη δυσχέρεια στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας επί της Αν. Παπανδρέου, όπου διαδοχικώς, τα οχήματα διακόπτουν την πορεία  τους  σχηματίζοντας στοίχους και στα δύο ρεύματα». Μάλιστα προτάθηκε, να τοποθετηθεί και σήμα για απαγόρευση στροφής αριστερά (προς την έξοδο της Κοζάνης).

Να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο θέμα έγινε και δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης από τις 5 έως τις 15 Ιουνίου. Στην διαβούλευση δεν υπήρξε καμία πρόταση – σχόλιο για τις προτεινόμενες αλλαγές και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης καλείται να εγκρίνει ή να απορρίψει την πρόταση.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση