Να γίνει πραγματικότητα η συμπεριληπτικότητα

1 Min Read

Τα τελευταία χρόνια ερχόμαστε πιο συχνά αντιμέτωποι με ξεσπάσματα μίσους. Όχι γιατί είναι περισσότερα, αλλά γιατί οι άνθρωποι έμαθαν να μιλούν και η κοινωνία μας έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Γι’ αυτό και κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και ρατσισμού είναι καταδικαστέα.

Υπάρχουν άνθρωποι, ωστόσο, που εξακολουθούν να θέλουν να προκαλούν φόβο σε όσους νιώθουν ευάλωτοι. Κάποιοι τέτοιοι οδήγησαν ένα νέο άνθρωπο με δυσμορφία, λόγω ατυχήματος, να είναι εξαφανισμένος εδώ και πολλές μέρες. Βλέπετε, δεν μπορούσε άλλο να υφίσταται τις αναίτιες επιθέσεις μίσους.

- Advertisement -

Μάλλον, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πήραν αρκετά μαθήματα από γενναίες προσπάθειες, όπως της Ιωάννας Παλιοσπύρου που διδάσκουν πως η πραγματική δύναμη βρίσκεται εντός μας και όλοι έχουμε μια θέση σημαντική στον κόσμο αυτό και αυτή δεν σχετίζεται με την εξωτερική μας εικόνα.

Μέχρι στα σχολεία και σε όλους τους χώρους να γίνει πραγματικότητα η συμπεριληπτικότητα, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Ως τότε θα πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, για να εντοπίζουμε κάθε τέτοια περίπτωση και να στεκόμαστε με το μέρος αυτού που αδικείται. Έτσι ώστε κανείς μας να μην μπορεί να πει δεν ήξερα.

Μοιραστείτε την είδηση