Να μην κατεδαφιστούν κτήρια στην Ποντοκώμη μέχρι να τελειώσουν οι υποδομές στο νέο οικισμό ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

1 Min Read

 Άμεσα να προχωρήσει η υπογειοποίηση των πυλώνων και να παγώσει το θέμα της απομάκρυνσης των κατοίκων

Τρία αιτήματα που σχετίζονται με τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, περιλαμβάνει η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης όπως αποτυπώθηκαν μετά τη σχετική συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταρχήν ζητά  την κατάργηση της παρ. & 6.4.7 του Ν. 4956 (ΦΕΚ Α 140/19.7.2022) για κατεδάφιση των εγκαταστάσεων και κτιρίων του οικισμού της Ποντοκώμης.

Παράλληλα ζητά να προχωρήσει άμεσα η υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης της Νέας Ποντοκώμης χωρίς καθυστερήσεις και να παγώσει το θέμα της απομάκρυνσης των κατοίκων, που δεν μετεγκαταστάθηκαν και να προχωρήσει η αναγκαία νομοθετική παρέμβαση για τη νόμιμη υποστήριξη τόσο των υποδομών του όσο και των υποστηρικτικών δημόσιων δομών (σχολεία κλπ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το  Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη,  μαζί με τους Βουλευτές, τους κατοίκους της Ποντοκώμης και τους συναρμόδιους φορείς να προβούν σε κάθε ενέργεια για την υλοποίηση των παραπάνω και θα αγωνιστεί για την δικαίωση τους.

 

Μοιραστείτε την είδηση