Νέα κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Η μετακίνηση, οι εστίες και οι λέσχες στο επίκεντρο

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν την Πέμπτη το πρωί οι εκλεγμένοι των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, για να καταθέσουν τα αιτήματα τους. 

- Advertisement -

Ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των φοιτητών με δωρεάν μετακίνηση με την ευθύνη του πανεπιστημίου, του δήμου ή της περιφέρειας και αν αυτό δεν είναι δυνατό, να εκδοθεί μηνιαία κάρτα με μικρό κόστος. 

Σειρά είχε το μόνιμο ζήτημα της στέγασης, με τους φοιτητές να ζητούν να μη μείνει κανένας φοιτητής που το έχει ανάγκη, εκτός εστίας, το πανεπιστήμιο να προχωρήσει σε υπενοικίαση δωματίων και να δημιουργηθούν νέες εστίες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Αναφορά έγινε και για το θέμα της σίτισης, με τους φοιτητές να θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να τρώνε και στις δύο λέσχες, να βρεθεί μια λύση ώστε να υπάρχει ομαλότητα και να μη δημιουργούνται ουρές στη λέσχη της ΖΕΠ, να παρθούν μέτρα για να υπάρχουν στις λέσχες όλα τα αναγραφόμενα φαγητά και να γίνει η απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού για να εξυπηρετούνται οι φοιτητές.

Παράλληλα με την κινητοποίηση στην Πρυτανεία οι εκλεγμένοι στους Φοιτητικούς Συλλόγους τις Κοζάνης προχώρησαν στο άνοιγμα των ταμείων της λέσχης, ώστε πολλοί φοιτητές που δεν έχουν πάρει την κάρτα σίτισης και καλούνται να πληρώσουν, να φάνε δωρεάν.

Οι πρυτανικές αρχές, δεσμεύθηκαν πως δώσουν απάντηση στα αιτήματα των φοιτητών την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι φοιτητές από τη μεριά τους θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

«Απαράδεκτη ήταν η απάντηση τους για το ζήτημα των εστιών για το χαράτσι που πρέπει να δώσουν οι φοιτητές για να πάρουν το κλειδί του δωματίου. Μιας και το ποσό τους φαίνεται αστείο μας πρότειναν να κάνουμε “έρανο” και να μαζέψουμε το πόσο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν συμφοιτητή μας εκτός εστιών επειδή δεν έχει το πόσο τον 100 ευρώ» σημείωσαν σε ανακοίνωση τους οι εκλεγμένοι των φοιτητικών συλλόγων του πανεπιστημίου. 

Μοιραστείτε την είδηση